VVV Schijndel organiseert diverse rondleidingen tijdens Kunst en cultuurweekend

52012-kaarsenmakerTijdens het Kunst en Cultuurweekend organiseert VVV Schijndel. Zondag 6 november vertrekt een gids om 13.30 uur voor de wandeling Beelden en Historie en om 14.00 uur start een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij.

Aanmelden

Omdat er een beperkt aantal personen kunnen deelnemen is het aan te raden om  van tevoren te reserveren bij de VVV, Pompstraat 17 in  Schijndel. Telefoonnummer: (073) 549 22 76 of E-mail: bkeetels@schijndel.nl. Voor meer informatie: I: www.schijndelcultureel.nl

Rondleiding langs kunstcollectie in het gemeentehuis geannuleerd

In tegenstelling tot de vorige aankondiging gaat de rondleiding in het gemeentehuis op zaterdag

5 november wegens omstandigheden niet door. Om toch een indruk te krijgen wat er o.a. tot de collectie van het gemeentehuis behoort is nu de tentoonstelling in het Museum Jan Heestershuis

‘Uit het gemeentehuis – 40 jaar verzamelen’ te bekijken. Zondag gratis entree.

52016-mozaiekreliefWandeling Beelden en Historie in Schijndel

Tijdens deze wandeling wordt  de nadruk vooral gelegd op de beelden en kunstwerken die in het centrum van Schijndel staan. Veel beelden op een hoek van een straat én op verborgen plekjes waar u gewoonlijk aan voorbij gaat,  worden in deze wandeling besproken .

U krijgt o.a. uitleg over de Genesis fontein, het beeld van ‘de Wildeman’, het Angelus torentje op de H. Servatiuskerk  en ‘De Gehelmden’, die als poortwachters van Schijndel in het plantsoen van ’t Spectrum staan. Meer dan 20 beelden en kunstwerken zullen besproken worden.

Maximaal 20 personen kunnen zich inschrijven. Deelname is dit weekend gratis. Verzamelen om 13.30 uur bij VVV Schijndel.

Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij

In de koffiecorner van VVV/Museum Jan Heestershuis, wordt door Frans van de Veerdonk een presentatie gegeven over de totstandkoming van De Glazen Boerderij.

Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij? Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek. Maximaal 20 personen kunne zich inschrijven. Dit weekend kunt u voor de gereduceerde prijs van € 5,– per persoon deelnemen. Verzamelen om 14.00 uur bij VVV Schijndel.

de-glazen-boerderij-geert-maas
Tip de redactie!