Welzijn De Meierij zoekt voorlezers!

logo welzijn de meijerij

In september 2017 start Welzijn De Meierij opnieuw in Schijndel met de uitvoering van de VoorleesExpress. Dat is een erkend landelijk leesstimuleringsproject waarbij jonge kinderen (2-8 jaar) met een taalachterstand 20 weken lang thuis worden voorgelezen. Het project draait reeds 10 jaar in Nederland en heeft al meer dan 100 gemeenten én 3900 gezinnen bereikt. Het blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Om dit voorleesritueel ook bij gezinnen in Sint-Oedenrode te introduceren is Welzijn De Meierij op zoek naar 10 vrijwillige voorlezers.

Wat doet een voorlezer?
Voorlezers lezen 20 weken lang één uur per week voor bij kinderen van hun voorleesgezin. Het is een vast moment, maar dag en tijd is in overleg. Je laat de ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met je gezin kijk je hoe het voorlezen het beste past bij hun thuissituatie en hoe zij hier het beste hun eigen ritueel van kunnen maken. Je betrekt de ouders erbij en geeft hen handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen.
Je wordt voorafgaand aan die 20 weken getraind in het interactief voorlezen. Gedurende de 20 weken word je begeleid door je coördinator om ervoor te zorgen dat het voorlezen voor iedereen een leerzame, maar vooral ook hele leuke en plezierige ervaring is.

Functieprofiel voorlezer
Je bent minimaal 18 jaar, hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en je hebt affiniteit met kinderen en door je open houding ben je in staat gemakkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen. Voorlezers moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen, de kosten hiervoor worden vergoed.

Aanmelden
Heb je vanaf september 20 weken tijd en zin om deel te nemen aan dit leuke project en voldoe je aan het functieprofiel? Neem dan contact op met Nienke van Geesbergen, email n.geesbergen@welzijndemeierij.nl, telefoon 073-5441400.
Zie ook www.voorleesexpress.nl

Foto: Lilian van Rooij Fotografie Copyright: VoorleesExpress, 2017

 
Tip de redactie!