Zeer geslaagde culturele Syrische avond.

schijndel-syrie-2016-2Filmclub Schijndel had met het project ‘De Wereld woont in Schijndel’ vorige week een podium gecreëerd voor Syrische mensen uit Schijndel en Sint-Michielsgestel.

De 12de avond van het project begon met een heerlijk Syrisch buffet voor meer dan 50 mensen en eindigde in een uitverkochte zaal met een lied door een Syrisch meisje met de oproep tot vrede. Het was niet het enige lied dat ten gehore gebracht werd ook Naya Ammouna (6 jaar) uit Schijndel zong het lied ‘Tell my Why’. Het was een van de ontroerendste momenten van de avond. Naast culturele filmpjes en persoonlijke verhalen uit Damascus, Homs, Palmyra en Aleppo werd door Robin Langen van VluchtelingenWerk uitleg gegeven hoe een vluchteling in Nederland wordt opgevangen. De Filmclub kan terugkijken op een zeer geslaagde culturele avond.

De volgende ‘De Wereld woont in Schijndel’ is op dinsdag 29 november. Dan wordt een avond georganiseerd (met buffet) samen met de Indonesische inwoners uit Schijndel. Reserveren voor buffet+film of alleen voor de filmavond kan via de website www.schijndelfilm.nl.

schijndel-syrie-2016-1
 

Tip de redactie!