Wedstrijdverslag: Schijndel/deWit verliest na rust van Real Lunet

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/deWit heeft na een prima gespeelde eerste helft de winst in Vught moeten laten met 3-1.

Bij Schijndel/deWit ontbraken Thomas Jan van Raaij wegens vakantie en Martijn van Grinsven en Brent Blummel door blessures. De vervangers waren Bas Wagenaars en de A1 spelers Sharam Heshmatollah en Stan Guns. Robin van Schijndel was de vervanger van Jordy van Kasteren. Al in de 1e minuut had een prima schot van Dani van Wijk beter lot verdiend. Schijndel/deWit deed niet onder voor de koploper en na 10 minuten was er een grote kans voor Bas Wagenaars maar hij werd ten onrechte door de scheidsrechter voor buitenspel terug gefloten. Beide partijen speelden met volle overgave een mooie partij voetbal met gevaar voor beide doelen. Het grote verschil op de standenlijst was op het veld niet terug te zien. In de 30e minuut kreeg Schijndel/deWit  tot drie keer toe de gelegenheid om de score open te breken maar de keeper of een verdediger kon nog net met been of voet onheil voor Real Lunet  voorkomen. In de 35e minuut moest keeper de Louwere handelend optreden bij een kans voor de tegenstander maar dat deed hij prima. Even later kreeg Ruud Kooyman van de thuisploeg de eerste gele kaart van de scheidsrechter. Het spel golfde op en neer tot in blessure tijd vlak voor rust de thuisclub onverdiend op de 1-0 kwam door een frommeldoelpunt. Jammer want de beste kansen waren voor Schijndel/deWit  geweest.

RKSV Schijndel/De Wit

Na de rust zonder wissels ging de strijd gewoon door zoals voor de rust en in de 10e minuut wist Dani van Wijk na een mooie aanval Schijndel/deWit op 1-1 te brengen. In de 15e minuut kreeg Real Lunet na aarzeling in de defensie van Schijndel/deWit  een grote kans maar deze werd niet benut. Even later kreeg Martien de Bekker van de thuisclub een gele kaart van de scheidsrechter. Real Lunet werd beter en sterker maar de 2-1 kwam weer tot stand met een gelukkig doelpunt. De inzet van Schijndel/deWit was prima maar het betere spel van Real Lunet begon de doorslag te geven met kansjes voor de thuisclub. In de 20e minuut werd een corner van Dani van Wijk afgeslagen en uit de tegenaanval van de thuisclub kon keeper de Louwere ter nauwer nood redding brengen. In de 75e minuut kreeg Sharam Heshamatollah nog een gele kaart en wisselde trainer van Alebeek Jirre Kreemer voor A1 speler Tjeerd Pijnenburg . Real Lunet bleef de bovenliggende partij maar de inzet van Schijndel/deWit was groot. Real Lunet wisselt nog Justin Tahapardoor   voor Mustapha El Haddad en Schijndel/deWit Niels Cuppers voor Kaj de Visser voor meer dreiging in de voorhoede. In de 85e minuut bereikt een dieptepass de rechterspits van de thuisclub en diens voorzet werd door hun spits in de 3-1 omgezet. De wedstrijd is gespeeld, een prima eerste helft maar door het betere spel van de thuisclub na rust blijft Schijndel/deWit met lege handen achter. Volgende week weer naar Vught naar Zwaluw VFC de punten daar dan maar pakken.