De Wereld woont in Schijndel-India / 27 september

Filmclub SchijndelDe Wereld woont in Schijndel’
Schijndel – India
Op 27 september vertoont Filmclub Schijndel de 4de culturele filmavond van het project “De Wereld woont in Schijndel”. Deze avond staat in het teken van India.
Naast het Indiaas buffet zijn er foto’s, muziek en een recente speelfilm te zien.
Filmclub Schijndel en Pater Joe van de parochie Heilige Michaël, geven invulling aan deze culturele avond. Pater Joe vertelt samen met andere mensen uit India over hun land van oorsprong.
Het buffet voor is reeds uitverkocht. Voor de culturele filmavond zijn nog plaatsen.
pater-joe-schijndel
(c) Jac van Houten

Men kan inlopen vanaf 19.15 uur. Dan zijn op het grote projectiescherm foto’s van India en de stad Sathyamangalam in de provincie Tamil Nadu te zien. Dit is de stad waar Pater Joe heeft gewoond. Om 19.45 uur vertelt o.a. Pater Joe over zijn land van herkomst. Om 20.00 uur start de hoofdfilm naar een boek van Salman Rushdie die ook in de film de voice-over voor zijn rekening neemt. Het gaat over twee kinderen die op dezelfde dag geboren zijn, de een uit een arm gezin de andere uit een rijk gezin. De kinderen worden bewust verwisseld door een verpleegster. Dit speelt zich af op de Onafhankelijkheidsdag van 15 augustus 1947. We volgen de kinderen tot hun volwassenheid.

Reserveren
Voor de filmavond, voor eenieder toegankelijk, dient men te reserveren via info@schijndelfilm.nl. of via de website van Filmclub Schijndel www.schijndelfilm.nl.
De avond wordt gehouden aanstaande dinsdag 27 september in Het Gasthuis.
Vervolg
Er komen dit jaar nog 2 culturele avonden van het project “De Wereld woont in Schijndel”. Op dinsdag 25 oktober een speciale bijeenkomst met onze Syrische bewoners uit Schijndel en Sint-Michielsgestel. Op dinsdag 29 november besteden we aandacht aan onze Indonesische inwoners met een prachtige en ontroerende film. Ook deze 2 avonden worden voorafgegaan door een buffet.
 Foto’s van Pater Joe gemaakt door Jac van Houten
Tip de redactie!