PvdA Meierijstad wil vrijstelling eigen bijdrage voor pleegouders in verordening Leerlingenvervoer

pvda-meierijstad-logo

De Partij van de Arbeid zal in de raadsvergadering van donderdag 18 mei een amendement indienen waardoor pleegouders vrij gesteld zullen worden van het betalen van een eigen bijdrage voor het leerlingenvervoer. De gemeenteraad bespreekt morgen de verordening leerlingenvervoer waarin de eigen bijdrage is opgenomen. Arie de Zwart roept de gemeenteraad op om in te stemmen met het amendement  omdat er op dit moment niet alleen in Meierijstad, maar overal in Nederland een tekort is aan pleeggezinnen. De pleegouders ontvangen wel een vergoeding voor de kosten die zij maken voor de pleegopvang, maar dekt niet deze kosten aldus Arie de Zwart. Met het laten vervallen van de eigen bijdrage bij leerlingenvervoer wordt mogelijk een belemmering weggehaald bij (potentiële) pleegouders.

Omdat er in ons land een schrijnend tekort aan  (potentiële) pleegouders is, vindt hij het alleszins wenselijk “veel aandacht en energie te steken in het vinden van nieuwe pleeggezinnen, vooral ook omdat kinderen die uit huis worden geplaatst – om welke reden dan ook – beter uit zijn in een gezinssituatie dan in een instelling.”

Tenslotte wordt er verwezen naar de gemeenten Aalburg en Loon op Zand waar de vrijstelling voor de eigen bijdrage aan het leerlingenvervoer al in de verordening is opgenomen.

 
Tip de redactie!