Zwemsters SWNZ in topvorm bij wedstrijd in 50-meterbad

neptunes 58 schijndel

Zondag 18 februari hebben 12 zwemsters van SWNZ meegedaan aan een limietwedstrijd in Eindhoven. Dit was de eerste wedstrijd in een 50-meterbad dit seizoen en dat betekende veel tijdsverbeteringen. Daarnaast wist een aantal zwemmers zich te plaatsen voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Isa Schellekens (Boxtel) slaagde daarin op de 400 vrij dankzij een verbetering van haar beste tijd met dertien seconden. Op de 50 vrij zwommen drie dames binnen de vereiste limiet: Anouk Hacken uit Boxtel, Selina Janssen uit Vinkel en Claartje Rijken uit Sint-Michielsgestel.

Alle zwemsters wisten op één of meerdere afstanden hun persoonlijke records uit het 50-meterbad aan te scherpen. Britt Bakers (Sint-Michielsgestel) verbeterde zich op de 100 rug met ruim drie tellen. Anouk Hacken verbeterde zich op de 50 (twee tellen) en 100 vrij (zeven tellen) en de 50 school (bijna vier tellen). Naomi Janssen (Vinkel) was een seconde sneller dan ooit op de 50 vrij en zus Selina was op de 200 vrij exact vijf tellen sneller dan haar oude toptijd. Op de 50 vlinder verbeterde ze zowel haar beste tijd uit het 25- als uit het 50-meterbad met een seconde. Kes Keij (Boxtel) zwom drie afstanden en evenzoveel persoonlijke records: ze was vier seconden sneller dan ooit op de 50 vrij en 50 school en zelfs elf seconden sneller op de 50 vlinder. Lotte van de Laak (Liempde) verbeterde zich op de 50 vrij met een seconde en op de 50 vlinder met ruim drie seconden. Claartje zwom behalve een limiet op de 50 vrij ook maar liefst twaalf seconden sneller dan ooit op de dubbele afstand. Isa zwom na haar toptijd op de 400 vrij een seconde sneller op de 100 vrij en ruim een halve tel op de 50 school. Nena van der Steen (Gemonde) verbeterde haar persoonlijke records op de 50 (drie seconden) en 100 vrij (vier seconden. Op de 100 vlinder zwom ze in één race twee PR’s. Na twee banen was ze zes seconden sneller dan haar beste tijd. Marit Vermeulen uit Sint-Michielsgestel dook op de 50 vrij twee seconden onder haar beste tijd, op de 100 vrij vijf en de 50 rug zwom ze voor het eerst op de lange baan.

Daarnaast zwommen de twee jongste meiden (elf jaar) in sneltreinvaart hun afstanden: Tasnim Bezbiz uit Boxtel en Juul Schellekens uit Schijndel zwommen in zo’n 25 minuten drie afstanden. Toch zwommen ze enkel toptijden. Tasnim was respectievelijke drie, zeven en zes seconden sneller dan ze ooit was in een 50-meterbad op de 50 vrij, rug en vlinder. Juul verbeterde zich met zes, drie en een kwart seconde op de 50 vrij, school en vlinder.

Zwemmen, Zwembad
Tip de redactie!