Logo Filmclub Schijndel

Sinds Schijndel beschikt over een nieuwe Podiumzaal in ’t Spectrum met professionele filmapparatuur zal de Filmclub naast haar gebruikelijke films op dinsdag ook films gaan vertonen op andere dagen. A.s. vrijdag 30 november staat de film ‘A Star is Born’ op het programma. Een wervelende speelfilm waarin Lady Gaga de sterren van de hemel speelt. Op donderdag 20 december staat de speelfilm ‘Bohemian Rhapsody’ op het programma  over Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

Maar eerst de twee films van deze week ‘A Star is Born’ vrijdag 30 november en op dinsdag 4 december de Britse feelgood film ‘Finding Your Feet’.

In ‘A star is Born’ schitteren Bradley Cooper en Lady Gaga. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt en wordt verliefd op de onbekende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. ‘A Star is Born’ legt de geboorte van de ene ster naast het doven van de ander. Een geweldige film om het weekend mee te starten. Aanvang 20.30 uur, kassa open om 20.00 uur. Toegangsprijs leden Filmclub €6,50 en niet-leden €8. Reserveren is (nog) niet mogelijk.

Dinsdag 4 december vertoont men de heerlijke Britse feel-goodfilm ‘Finding Your Feet’ met een cast van topacteurs. Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van haar openhartige vrijgevochten zus die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Ze leert de vriendengroep van haar zus kennen; een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven. Een warme vrolijke film op de vooravond van Sinterklaas. Aanvang 20.30 uur, kassa open om 20.00 uur. Toegangsprijs leden Filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film, over lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl

Filmclub Schijndel
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!