Wedstrijdverslag: ruststand = eindstand: Schijndel/DE WIT wint met 2-1

Logo_RKSV_Schijndel

Door een gemiste strafschop aan het begin van de 2e helft, geeft Schijndel/DE WIT haar tegenstander v.v. Handel hoop op meer. Echter door goed verdedigen kan Schijndel/DEW IT de in de 1e helft behaalde voorsprong over de streep trekken. Eindstand 2-1

Dat het nog ‘billen knijpen’ zou worden in de tweede helft van de wedstrijd Schijndel/DE WIT – v.v. Handel, daar zag het in de eerste 45 minuten geheel niet naar uit. Schijndel/DE WIT kwam sterk uit de startblokken en wist vanaf de aftrap gevaar te stichten voor het doel van Tijmen Brouwer, de keeper van v.v. Handel. Al in de 11e minuut wist Schijndel/DE WIT te profiteren van een niet goed verwerkte corner van v.v. Handel. Jirre Kreemer wist de bal buiten het 16-meter gebied op te pikken en leverde met zijn linkerbeen een uitstekende pass af, waardoor Thomas-Jan van Raaij de 1-0 kon aantekenen. Nog geen kwartier later stichtte rechtsback Max Neppelenbroek met een machtige rush voor gevaar in de v.v. Handel gelederen. Zijn voorzet kwam bij Stan Guns die in eerste instantie zijn schot geblokkeerd zag, maar in de rebound toch wist te scoren: 2-0. Schijndel/DE WIT had tot dan toe het betere van het spel en kreeg vervolgens nog een paar mogelijkheden om te scoren o.a. via Tjeerd Pijnenburg en opnieuw Stan Guns. In de 37e minuut kon v.v. Handel wat meer uit haar schulp kruipen via een snel uitgevoerde counter. Dit bleek de opmaat voor een overtreding van Max Neppelenbroek binnen het 16-meter gebied. Met de toegekende strafschop wist Jeff Rijksen wel raad en kon vlak voor rust de aansluitingstreffer maken.

Aan het begin van het tweede bedrijf zagen de vele toeschouwers opnieuw een sterk spelend Schijndel/DE WIT. Tijn Niemeyer werd in de 49e minuut hardhandig onderuit gehaald en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een tweede penalty op deze middag toe kennen. Helaas voor Schijndel/DE WIT kon deze niet verzilverd worden door Jordy van Kasteren, waardoor de stand ongewijzigd bleef. v.v. Handel putte hieruit de nodige moed en dwong Schijndel/DE WIT steeds meer ‘achteruit te voetballen’. Onder leiding van man of the match Sharam Heshmatollah, gaf de Schijndel/DE WIT echter geen krimp en wist de aanvallen van v.v. Handel prima te weerstaan. In de 75e minuut wist Schijndel/DE WIT zich onder de toegenomen druk uit te spelen en kreeg nog een prima mogelijkheid. Met een goed opgezette aanval via Tjeerd Pijnenburg kon Tijn Niemeyer zelfs de score een nog mooier aanzien geven, maar zijn schot belandde op de paal. Met drie wissels gaf trainer Henry van Alebeek in de slotfase van de wedstrijd nog extra energie aan het team, waardoor de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.

Schijndel/DE WIT kan op deze zonovergoten middag een derde competitieoverwinning op rij aan het totaal toe voegen. Mede door de resultaten van andere teams, heeft Schijndel/DE WIT een prima uitzicht op het behalen van de tweede periodetitel. Maar eerst wacht de 1e wedstrijd in de derde periode, zondag a.s. in Megen tegen Ulysses.