Gemeente Meierijstad roept op tot uitstel bezoek Milieustraat

Oproep tot uitstel bezoek Milieustraat

Gemeente Meierijstad doet een dringende oproep aan haar inwoners: Kom alleen naar de milieustraat als het écht noodzakelijk is. Aanleiding voor de oproep is de grote drukte van de laatste dagen op de milieustraten in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.Door de Corona-maatregelen zijn veel mensen noodgedwongen thuis. Wethouder Harry van Rooijen: “Ik begrijp heel goed dat ze hun tijd nu gebruiken om de schuur of zolder eens goed op te ruimen. En de overtollige spullen naar de Milieustraat willen brengen. Maar daardoor wordt het daar nu véél te druk. Dat geeft naast lange wachttijden, vooral een verhoogd risico op besmetting. Dat willen we absoluut voorkomen en daar hebben we écht iedereen bij nodig”

Bewaren wat kan
Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Het ophalen van GFT, rest- en PMD moet doorgaan. Als dat afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. “Maar die kapotte televisie, oude kranten, gebarsten emmer of restantje tegels kunnen best nog even thuis bewaard worden “ benadrukt de wethouder.

Strikte regels
Op de milieustraat gelden ook aangescherpte regels om besmetting van medewerkers én bezoekers te voorkomen. Het verzoek is alleen te komen, thuis al voor te sorteren zodat het bezoek zo kort mogelijk duurt; géén kinderen mee te nemen, 1,5 m afstand te houden en de aanwijzingen van de medewerkers strikt op te volgen. De wethouder tot besluit: “en maak er geen uitje van in deze tijd; speel niet met de gezondheid van jezelf en die van anderen”.

Tip de redactie!