Wedstrijdverslag: dames Zephyr helaas onderuit tegen Groesbeekse Glorie!

logo-zephyr-Schijndel
Op zaterdag 16 februari vroeg in de avond vertrokken de dames van Zephyr naar Groesbeek om wedstrijd tegen Groesbeekse Glorie te spelen. Vorige keer was, na een spannende strijd, de winst in Schijndel gebleven. Deze keer moeten de dames van Zephyr het slechts met een wissel stellen, dus dat wordt wel pittig.
Beide teams starten met goed verdedigend werk en mocht er dan een gaatje vallen wisten beide keepers het doel schoon te houden, waardoor het een hele tijd 0-0 bleef. Groesbeeks Glorie wist als eerste te scoren en pas na 3-0 kon Ester van Eggelen, vanuit 9-meter, iets terug doen waardoor het 3-1 werd. Dames van Zephyr mopperde hier en daar op de arbitrage, maar dat werd niet op prijs gesteld, zelfs het roepen van enkel ‘Nee’ kreeg een 2-minutenstraf. Ondanks dat bleven de dames van Zephyr goed combineren maar de afronding liet te wensen over. De dames van Groesbeekse Glorie wisten, met break-outs en het vrijspelen van de hoek, wel doel te treffen waardoor ruststand op 9-5 kwam.
Zephyr dames hadden zich bij het feit neergelegd dat niks tegen de scheidsrechter gezegd mocht worden en probeerde met de aanwijzingen van coach Ad Martens, veel wissels inzetten, dichterbij te komen. Alisha de Wit deed het uitstekend op de opbouwpositie en wist 2x achter elkaar doel te treffen en een penalty mee te krijgen. Loes Ketelaars wist na het goede keepen in de eerste helft ook nog te scoren in de tweede helft, vanuit een goed opgezette wissel. Zephyr wist ook nog 2x te scoren uit ondertalpositie door mooie schoten van Melania Moraru, maar de dames van Zephyr bleven steeds 4 doelpunten achter op de tegenstander. In de laatste paar minuten wist Groesbeekse Glorie nog uit te lopen naar 6 doelpunten waardoor de eindstand 17-11 werd.
Doelpunten: Melania Moraru 4, Esther van Eggelen 3, Alisha de Wit 2, Loes Ketelaars 1, Marieke van Thiel 1.