Wedstrijdverslag: Olympia’18 verslaat ook Schijndel/DeWit

Logo_RKSV_Schijndel

De grote kampioenskandidaat Olympia’18 heeft ook de inhaalwedstrijd tegen Schijndel/DeWit met 1-0 winnend afgesloten.  Schijndel/DeWit startte met Luc van den Brand in plaats van de geschorste Max Neppelenbroek. De thuisclub was als eerste gevaarlijk en na een mooie dieptepass wist de spits van de thuisclub al na 7 minuten de 1-0 op het scorebord te krijgen. Beide ploegen gaven alles maar het toch wel iets betere spel was van de thuisclub. Schijndel/DeWit kon moeilijk in het spel komen vooral door de vele kleine en ook grotere overtredingen van de thuisclub waar de scheidsrechter niet tegen op trad en waar hij weigerde hiervoor ook de gele kaart te trekken. Toen ook nog in de 25e minuut een grove overtreding gemaakt werd op keeper Timo de Louwere weigerde de scheidsrechter hiervoor te fluiten en liet doorspelen terwijl Timo in het strafschopgebied lag met een blessure aan het hoofd. Toen na ongeveer 5 minuten oponthoud bleek dat de Timo de wedstrijd niet kon hervatten werd hij vervangen door Roy Schouten keeper van A1. Het iets betere spel van Olympia’18 leverde nog een paar kansen op voor de thuisclub maar Roy Schouten leverde knap werk en hield de stand van 1-0 vast tot aan de rust. Deze ruststand van 1-0 was gezien het spelbeeld toch wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Na de rust zonder wissels kwam er toch een iets ander Schijndel/DeWit uit het kleedlokaal en ging de strijd gelijk op en ook Schijndel/DeWit kreeg een paar mogelijkheden. In de 47e minuut ging een vrije trap van Stan Guns maar net naast en even later redde Roy Schouten weer prima op een vrije trap van de thuisclub. De overtredingen van de thuisclub maakte het moeilijk om kansen te scheppen en in de 61e minuut werd een duidelijke overtreding in het strafschopgebied door de scheidsrechter niet gehonoreerd met een strafschop. Een mooie aanval van Jirre Kreemer en Tijn Niemeier leverde een schietkans op voor Brent Blummel maar de bal ging over het doel. In de laatste minuut nog een kop kans voor Thomas Jan van Raaij na een prima voorzet van Luc van den Brand maar deze werd net gemist. Met de inzet en spel van na de rust was een gelijkspel zeker de beste verhouding geweest deze wedstrijd.

Zondag de return tegen Olympia’18 wie weet kan er revanche genomen worden voor deze nederlaag.