Logo Filmclub Schijndel

The Guernsey literary societyclub

Op donderdagmiddag 28 maart vertoont Filmclub Schijndel een heerlijk romantisch drama; de boekverfilming The Guernsey literary societyclub. De charismatische schrijfster Juliet Ashton sluit zich aan bij een mysterieuze boekenclub op het eiland Guernsey, waarvan de excentrieke leden de nodige geheimen blijken te hebben. Haar leven verandert voorgoed door haar groeiende liefde voor het eiland en haar bewoners.

Aanvang 14.00, in ‘t Spectrum. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegangsprijs €6.50, voor niet leden €8.00. Voor bezoekers met een pasje van het KBO is de toegang €7.50 en is er een gratis kopje koffie!

Das schweigende klassenzimmer

Op dinsdagavond 2 april wordt de indrukwekkende film Das schweigende klassenzimmer vertoond. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. Negentien scholieren tonen, met een simpel, maar zeer moedig, gebaar, hun verzet, waarna zij het gehele staatsapparaat tegen zich zien keren.

Aanvang 20.30 uur in ’t Spectrum, voor leden van de Filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over deze films en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl
Tip de redactie!