Cadeau voor Bij Jan van oud-burgemeester van Sint Michielsgestel Jan Pommer

Onlangs heeft de heer Jan Pommer afscheid genomen als burgemeester van onze buurgemeente Sint Michielsgestel. Pommer liet weten dat hij bij zijn afscheid als cadeau het liefst een financiële bijdrage ontving voor twee door hem uitgekozen doelen: de Vincentiusvereniging van Sint-Michielsgestel en Bij Jan.

oud-burgemeester Pommer heeft de cheques gisteren overhandigd aan beide instellingen en het is een mooi bedrag geworden wat de verenigingen in ontvangst mochten nemen. Zij kregen beide namelijk een cheque van €2750,- overhandigd. Namen Bij Jan nam voorzitter Laurens van Voorst de cheque in ontvangst.

Bij Jan is zeer content met de gulle gift en gaat hiermee o.a. extra adviseurs inschakelen die helpen bij het vinden van werk of dagbesteding. Daarnaast wil Bij Jan ook statushouders gaan bijstaan.

Bij Jan heeft in de afgelopen 9 maanden al 16 mensen geholpen in de weg naar betaald werk en heeft ook bemiddel in trajecten waardoor mensen geplaatst konden worden bij de WSD, een opleiding konden gaan volgen of vrijwilligerswerk zijn gaan doen.

Bij Jan is gevestigd in Sint Michielsgestel en is een broertje van de Schijndelse organisatie Bij Jet. Stichting Bij Jet is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Bij Jet is gericht op het creëren van (betaald en vrijwilligers-)werk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in Schijndel.
Tip de redactie!