Wedstrijdverslag: Avanti’31 komt met lege handen terug uit Gennep

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 is er zondagmiddag niet in geslaagd om aan het duel met Vitesse’08 in Gennep punten over te houden. Deels lag dit aan het elftal zelf dat veel te slap aan de wedstrijd was begonnen. Het initiatief in het eerste half uur van de wedstrijd lag geheel bij de thuisploeg en Avanti’31 begon pas te voetballen toen het op achterstand kwam. Ook de tweede helft werd slecht begonnen. Vitesse’08 kon in de 1e minuut na rust de voorsprong tot 2-0 uitbouwen. Een fel slotoffensief in de tweede helft leidde nog wel tot de 2-1 maar niet meer tot een toch wel verdiend punt. Vijf minuten voor tijd zag  Fabian Koenen de rode kaart, na een zwaar bestrafte overtreding.

Al na vijf minuten had Vitesse’08 op voorsprong kunnen komen, het schot van Gijs Giebels spatte echter op de paal uiteen. Dezelfde Giebels had in de 26e minuut meer succes. Na een vrije trap van Vitesse’08 kreeg de Avanti-verdediging de bal niet goed weggewerkt, en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Giebels de bal direct uit de lucht in. Voor Avanti’31 was de achterstand blijkbaar het moment om de strijd aan te gaan. Er kwamen ook kansen voor Geert van Heeswijk, Said Ali Hussein en Sam Habraken. Op slag van rust schoot Fabian Koenen uit een vrije trap van Geert van Heeswijk de bal op de paal achter doelman Lex Wever.

De meeste toeschouwers misten aan het begin van de tweede helft de 2-0 voor Vitesse’08. De net in het veld gekomen Thymo Zeelen verraste de Avanti-verdediging door een vrije trap in te koppen. Avanti’31 stroopte vervolgens de mouwen op en ging vol in de aanval. Dat leverde de nodige kansen op, maar het duurde tot de 68e minuut voor het ook tot een doelpunt leidde. Doelman Wever wist tot twee keer toe een doelpunt te voorkomen maar bij zijn derde poging maakte hij een overtreding. Scheidsrechter Kolenberg legde de bal op de stip en Geert van Heeswijk bracht de stand op 2-1. Avanti’31 gooide nu alles op de aanval waardoor Vitesse’08 veel ruimte kreeg voor de counter. Doelpunten kwamen er niet meer, wel eindigde Avanti’31 de wedstrijd met tien man, toen de scheidsrechter een overtreding van Fabian Koenen met rood bestrafte, waar vriend en vijand meenden dat een gele kaart wel een afdoende sanctie was geweest. Dat temeer omdat even eerder in de wedstrijd een speler van Vitesse’08 voor een identieke overtreding wel de gele kaart had gezien.

Door deze nederlaag ziet Avanti’31 op de ranglijst een aantal andere ploegen voorbij komen. De verschillen zijn echter maar klein, de achterstand op de nummer twee, en dat is nu Vitesse’08, bedraagt maar drie punten. Alle ruimte dus om de komende weken weer omhoog te komen. Tot de winterstop zijn daarvoor nog drie wedstrijden te spelen. Komende zondag is de eerste van die drie wedstrijden. Om 14.00 uur begint dan de thuiswedstrijd tegen Constantia.

Avanti'31 JO10-2OSS'20 JO10-1215
ASV'33 JO10-1Avanti'31 JO10-3121
Avanti'31 JO11-1Prinses Irene JO11-126
Avanti'31 JO15-1Schijndel JO15-111
Rhode JO15-3Avanti'31 JO15-205
Avanti'31 JO15-3Schijndel JO15-400
Avanti'31 JO17-1Rhode JO17-1G02
Sparta'25 JO17-3Avanti'31 JO17-223