neptunes 58 schijndel

Zondag 24 maart hebben 52 zwemmers van SWNZ meegedaan aan de vierde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen. In Uden waren de zwemmers van De Dommelbaarzen uit Vught en thuisploeg Zeester-Meerval de tegenstanders.

Driemaal een eerste plaats werd er behaald door Isa Schellekens: 100 vrij, 100 rug en 200 wissel. Jesse Hoksbergen won de 100 vrij en werd tweede op de 200 rug. Britt Bakers won de 100 rug en werd derde op de 200 school. Voor Tasnim Bezbiz (200 vrij), Juul Schellekens (100 school) en Lisa Verheij (100 vrij). Guy Huijsmans werd tweede op het koningsnummer, de 100 vrij, en behaalde een derde plaats op de 200 wissel. Ook Sem van Eijndhoven (100 rug), Kes Keij (100 school) en Hermie Minkels (200 wissel) behaalden een tweede plaats. Tot slot waren er nog derde plaatsen voor Mirelle de Kort (200 wissel), Peter de Roij en Floor Rüwen (beiden 100 vrij) en Iris Verheij (100 rug). Luuk Bult zwom op de 200 vrij veertien tellen sneller dan ooit en dat leverde hem een startbewijs voor de Regionale Zomer Kampioenschappen op. Aan het einde van de wedstrijd werd de 8 x 50 vrij gezwommen, door dames en heren van verschillende leeftijden. Luuk opende met een PR van een tel, waarna Tasnim het ‘stokje’ overnam. Sem zwom een seconde onder zijn persoonlijke record. Britt en Jesse zwommen iets boven hun PR, waarna Lisa en Hermie ongeveer hun eigen tijd zwommen. Isa sloot af met een tijd die onder haar PR lag. Het team werd tweede op nog geen twee seconden van winnaar de Dommelbaarzen.

In totaal werden er 79 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering kwam op naam van Alysha van Brussel, die op de 200 vrij haar oude toptijd met bijna een minuut scherper stelde. Rick Vermeulen verbeterde zijn PR op de 200 rug met 37 seconden en zijn zusje Marit was net als Anouk Hacken zo’n 24 seconden sneller op de 200 school. Ook op de 200 vrij regende het PR’s. Helmie van de Laar verbeterde haar PR met 31 seconden, Aukje Rutten met 22 en Lisa Maas en Juul Schellekens met achttien seconden. Op de 50 vlinder zwommen Kenza Bakkali en Maissam Bezbiz ongeveer negen tellen sneller dan hun oude persoonlijke toptijd.

In de eindstand behaalde SWNZ de vijfde plaats en zal daarmee ook volgend seizoen uitkomen in de landelijke C-competitie.