VVV Schijndel organiseert diverse rondleidingen tijdens Kunst en cultuurweekend

VVV Schijndel organiseert diverse rondleidingen tijdens Kunst en cultuurweekend

5 en 6 november 2016

Tijdens het Kunst en Cultuurweekend organiseert VVV Schijndel  zaterdag 5 november om 14.30 uur een rondleiding langs de kunstcollectie in het gemeentehuis. Zondag 6 november vertrekt een gids om 13.30 uur voor de wandeling Beelden en Historie en om 14.00 uur start een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij.

Aanmelden

Omdat er een beperkt aantal personen kunnen deelnemen is het aan te raden om van tevoren te reserveren bij de VVV, Pompstraat 17 in  Schijndel. Telefoonnummer: (073) 549 22 76 of E-mail: bkeetels@schijndel.nl. Voor meer informatie:I: www.vvvschijndel.nl  en www.deglazenboerderij.com

Rondleiding langs kunstcollectie in het gemeentehuis

51034-stolzenbach-robIn de afgelopen 40 jaar is er een kunstcollectie opgebouwd waarin een groot aantal disciplines uit de kunst zijn opgenomen zoals schilderkunst, driedimensionale kunst, tekeningen en grafiek, fotografie en video.  De kunstwerken zijn voornamelijk uit de 20ste eeuw en het eerste decennium van deze eeuw.Een deel van de grafiek collectie van het museum Jan Heestershuis is hier te zien evenals werken van Dorus van Oorschot en een aantal hedendaagse kunstenaars afkomstig uit Schijndel waaronder Jeroen Kooijmans en Hester Oerlemans. Ook een aantal bruiklenen uit de ICN collectie (Instituut Collectie Nederland) zijn opgenomen in de collectie.

U krijgt nu de gelegenheid om de kunstwerken te bekijken die op plekken hangen waar u normaal gesproken nooit komt. Maximaal 12 personen kunnen zich inschrijven. Deelname is tijdens dit weekend gratis. Verzamelen om 14.30 uur bij de balie van het gemeentehuis.

Wandeling Beelden en Historie in Schijndel

kunstwerk-de-gehelmdenTijdens deze wandeling wordt  de nadruk vooral gelegd op de beelden en kunstwerken die in het centrum van Schijndel staan. Veel beelden op een hoek van een straat én op verborgen plekjes waar u gewoonlijk aan voorbij gaat,  worden in deze wandeling besproken .

U krijgt o.a. uitleg over de Genesis fontein, het beeld van ‘de Wildeman’, het Angelus torentje op de H. Servatiuskerk  en ‘De Gehelmden’, die als poortwachters van Schijndel in het plantsoen van ’t Spectrum staan. Meer dan 20 beelden en kunstwerken zullen besproken worden.

Maximaal 20 personen kunnen zich inschrijven. Deelname is dit weekend gratis. Verzamelen om 13.30 uur bij VVV Schijndel.

Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij

de-glazen-boerderij-20160905In de koffiecorner van VVV/Museum Jan Heestershuis, wordt door Frans van de Veerdonk een presentatie gegeven over de totstandkoming van De Glazen Boerderij.

Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij? Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek. Maximaal 20 personen kunne zich inschrijven. Dit weekend kunt u voor de gereduceerde prijs van € 5,– per persoon deelnemen. Verzamelen om 14.00 uur bij VVV Schijndel.
Tip de redactie!