Laverhof deelt persoonlijke verhalen uit de coronacrisis met burgemeesters Meierijstad, Bernheze en Uden

Via het magazine ‘Recht uit het hart’ deelt Laverhof verhalen uit de eerste periode van de coronacrisis. De eerste exemplaren van het magazine zijn aangeboden aan de burgemeesters van Meierijstad, Bernheze en Uden, de gemeenten waar Laverhof deel uit maakt van de lokale gemeenschap.

Berthe de Jong, raad van bestuur a.i.: “We zijn blij met de warme ontvangst door de burgemeesters en hun oprechte belangstelling voor de indringende en intens verdrietige verhalen uit de eerste periode van de coronacrisis, recht uit het hart van cliënten, familie, vrijwilligers en medewerkers van Laverhof.

Het gemis van familie toen de verpleeghuizen noodgedwongen op slot gingen, het verliezen van geliefden zonder afscheid te kunnen nemen, het ‘werkloos’ thuis zitten van de vrijwilligers en de boosheid over het gebrek aan beschermingsmiddelen. Maar ook de worsteling van medewerkers die besmet waren en kampten met de schuldvraag of ze de besmetting van bewoners hadden kunnen voorkomen. Het is allemaal gebeurd in coronatijd, hier en elders.

We weten dat we nog lang niet van corona af zijn, nu we weer midden in een crisis zitten. Maar we trekken lering uit de eerste crisis. Niet alleen met het hoofd, maar ook met het hart. Daarom is ook het delen van deze verhalen belangrijk.”

Wilt u het magazine ‘Recht uit het hart’ lezen? Kijk op https://www.laverhof.nl/over-laverhof/nieuws/laverhof-deelt-persoonlijke-verhalen-uit-de-coronacrisis-met-burgemeesters-meierijstad-bernheze-en-uden
Tip de redactie!