Burgemeester Van Rooij bracht bezoek aan Dorpsraad Wijbosch.

Afgelopen donderdag, 25 januari, bracht burgemeester Van Rooij een kennismakings bezoek aan Dorpsraad Wijbosch. Enkele bestuursleden ontvingen de burgemeester, wethouder, beleidsondersteuner en buurtadviseur en verwelkomde hen in het Dorpscentrum De Schakel. Er was een flinke appeltaart gebakken die goed in de smaak viel onder de koffie.

Het bestuur van Dorpsraad Wijbosch vertelde de burgemeester en zijn aanhang over de geweldige inzet van de vele vrijwilligers de afgelopen vele jaren en hun betrokkenheid bij de diverse verschillende activiteiten. Zonder hen zou Wijbosch nu niet zo bruisen van activiteiten. De voorzitter vertelde over het beleidsplan van de Dorpsraad met de speerpunten voor de toekomst, zoals woningbouw en vereiste voor iedere vrijwilliger van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Na het introductie uurtje ging het gezelschap het gehele multi functionele centrum bekijken en zagen het Internet Café in actie. Daarna maakte ze een rondje door het park om zo weer langs het kinderdag verblijf uit te komen bij de Basisschool.

Hier werd door enkele leerlingen een petitie aangeboden omtrent het gevoel van onveiligheid van het dorpsplein, met de vraag om een onafhankelijk onderzoek om daarmee nog eventuele knelpunten mee op te lossen.

Als laatste werd de burgemeester en wethouder een ritje aangeboden met de Wèp-bus, waar ze project Beukenhof bezochtten en een kijkje namen bij de Schaapskooij, Hardveld en de velden van Celeritas en WEC.

De burgemeester vond dat hij een prima eerste indruk had gekregen van ons kerkdorp en hoopte nog vaker en meer te horen over Wijbosch.

Dorpsraad Wijbosch, Burgemeester van Rooij
Tip de redactie!