Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij zoekt vrijwilligers

logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Het Steunpunt brengt hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar.  Daarom is men steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

  • Begeleiding kinderactiviteiten Dreamlife (vacaturenummer 22355)

Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur vinden jeugdactiviteiten plaats bij Dreamlife in Schijndel. Vrijwilligers organiseren activiteiten en begeleiden hierbij de jeugd. Ook zorg je als vrijwilliger ervoor dat het de kinderen aan niets ontbreekt en dat zij kunnen genieten van een snoepje en een glaasje drinken.

Het Steunpunt merkt dat het lastiger is om vrijwilligers te vinden voor jeugdactiviteiten. Het Steunpunt vraagt ook graag uw aandacht hiervoor. Ondanks herhaaldelijke pogingen om deze vacatures ingevuld te krijgen blijft dit lastig. Dit vindt men erg jammer. Vooral als je ziet hoeveel plezier en voldoening deze activiteiten teweegbrengen bij bestaande vrijwilligers en ‘hun’ jeugd. Ook zie je dat vrijwilligers die bij deze doelgroep zo vanuit hun hart werken zich met hun kleine vrijwilligersteam in allerlei bochten wringen activiteiten door te laten gaan. Wil je eens overwegen deze teams te versterken? Dit zodat de jeugd deel kan blijven nemen aan mooie en zinvolle activiteiten.

  • Administratief medewerker (vacaturenummer 22789)

Het Gasthuis is op zoek naar een administratief medewerker met vaardigheden op digitaal gebied: Websiteonderhoud en digitale agenda bijhouden zijn onderdelen van je taak. De werkzaamheden nemen zo’n 2 uur per week in beslag. Werktijden zijn in overleg.

  • Tussenschoolse opvang (vacaturenummer 22792)

Basisschool de Heijcant is op zoek naar een vrijwilliger die kinderen wil ondersteunen tijdens het overblijven. Van de vrijwilliger wordt gevraagd om een huiselijke sfeer te creëren tijdens het overblijven, activiteiten te begeleiden en toezicht te houden. Communicatieve vaardigheden, goede omgang met kinderen en stressbestendigheid zijn belangrijk. De vrijwilliger wordt in de gelegenheid gesteld om hiervoor scholing te volgen.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Graag maken wij u attent op onze website (www.welziindemeierij.nl) waar u  meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.
Welzijn-de-Meierij_vrijwilligers_01

Tip de redactie!