Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT pakt kostbare punten

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Strijdend tegen de elementen wist Schijndel/DE WIT de punten in eigen huis te houden. Het veelal verzorgde spel van de nog jonge ploeg kreeg eindelijk de beloning die het verdiende, ondanks dat de wind veel invloed had. Voor de tweede keer dit seizoen werd van Excellent uit Oploo gewonnen.

Vanwege de minder goede conditie van het hoofdveld was Schijndel/DE WIT deze zondag uitgeweken naar het kunstgrasveld. Excellent leek zich in de beginfase het beste aangepast te hebben aan de veldomstandigheden. Excellent dwong Schijndel/DE WIT via een corner en een aantal vrije trappen, om meer achteruit te voetballen, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden voor het doel van Dennis Schoenmaker. Pas in de 22e minuut wist Brent Blummel via een schot enig gevaar te stichten, maar in tweede instantie kon de bal gepareerd worden door de Excellent-goalie. Nog geen minuut later leek het dat Excellent de score opende. Na een voorzet wist een  Excellent-speler via een hakje achter het standbeen te scoren. Echter door de scheidsrechter werd buitenspel gesignaleerd, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef. Voor Schijndel/DE WIT bleek dit een wake-up call te zijn, want in de omschakeling was het dankzij een prima actie van Tijn Niemeyer dat Stan Guns zich vrij kon spelen en de 1-0 binnen schoot. Deze verlossende treffer had meteen een positieve invloed op het spel, dat vanaf dat moment meer verzorgd was. Schijndel/DE WIT slaagde erin om de bal beter in de ploeg te houden en kon hierdoor meer aandacht besteden aan de opbouw. Vooral Bart de Wit en Tjeerd Pijnenburg wisten elkaar goed te vinden in deze fase van de wedstrijd.

RKSV Schijndel-Excellent

Een ongewijzigd Schijndel/DE WIT trad aan voor de tweede helft. Het beste van het spel was wederom voor Schijndel/DE WIT. Diverse corners werden afgedwongen, maar echte kansen werden in de beginfase van het tweede bedrijf niet gecreëerd. Vanwege de wind was het zelf een paar keer ‘billen knijpen’ voor het doel van Schijndel/DE WIT. Een voorzet van een Excellent-speler die onder normale omstandigheden achter zou zijn gegaan, leek zomaar in het doel te vallen, maar belandde uiteindelijk over de zijlijn; de straffe westenwind was Schijndel/DE WIT op dat moment goed gezind.

In de 32e minuut van de tweede helft kwam Martijn van Grinsven de moe gestreden Tijn Niemeyer vervangen. Binnen vijf minuten kreeg Martijn zowaar de kans op 2-0. Een schot van Stan Guns, een van zijn vele doelpogingen deze middag, kreeg de Excellent-doelman niet onder controle en de terugspringende bal werd door Martijn ingeschoten, maar nu wist de doelman de bal tot corner te verwerken. Ook in de eindfase wist Schijndel/DE WIT het veldoverwicht te houden, maar zoals gezegd door de verraderlijke wind en de minimale voorsprong  bleef het spannend tot de laatste minuut.

Schijndel/DE WIT kon deze middag voldaan de felicitaties in ontvangst nemen. Drie belangrijke punten konden aan het totaal worden toegevoegd. De getoonde inzet en het veelal verzorgde spel is een prima basis om ook de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te treden.  Volgend weekend speelt Schijndel in Oss tegen Margriet. Een tegenstander waarmee eerder deze competitie de punten werden gedeeld.