Schijndelse zwemvierdaagse ook voor kinderen zonder zwemdiploma

neptunes 58 schijndel

Spettervierdaagse uniek in de regio

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober (tijdens de herfstvakantie) zal in zwembad de Molen Hey aan de Avantilaan 1 te Schijndel voor de 43e keer de Nationale Zwemvierdaagse worden georganiseerd door zwemvereniging Neptunus ’58 in samenwerking met het zwembad.

Zwemmers met een zwemdiploma kunnen dagelijks tussen 17.30 en 19.30 uur hun banen komen zwemmen. Deelnemers tot en met 12 jaar of 40 jaar en ouder zwemmen 250 meter per dag (10 banen). Alle overige deelnemers zwemmen 500 meter (20 banen) per dag. Je bent vrij in de zwemslag die je wilt zwemmen en je mag net zoveel wisselen als je wilt. Na afloop van het banenzwemmen kan je elke dag nog vrijzwemmen in het recreatiebad. Na vier keer zwemmen ontvangt men een medaille. De zwemvierdaagse duurt ook dit jaar vijf dagen, zodat je één dag mag missen.

Een uniek onderdeel van deze zwemvierdaagse is de Spettervierdaagse. In Schijndel is het namelijk ook voor kinderen zónder zwemdiploma mogelijk om mee te doen aan de zwemvierdaagse! Daarmee is de Schijndelse zwemvierdaagse uniek in de regio en een ideale invulling van de vakantie voor het hele gezin. Jonge zwemmertjes (vanaf 4 jaar) mogen namelijk, mits één of meerdere ouders/verzorgers deelnemen aan de Zwemvierdaagse, vier dagen lang spetteren in het instructiebad van de Molen Hey. Zij worden vermaakt door zwemmers van Neptunus ’58 en kunnen onder toezicht naar hartenlust spetteren. Op het einde van de Spettervierdaagse ontvangen ze een speciale Spettervierdaagse-medaille. Een unieke manier om van de zwemvierdaagse een uitje voor het hele gezin te maken! Deelname aan de Spettervierdaagse kost € 3,70.

Inschrijven

Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij zwembad De Molen Hey of via de website van Neptunus ’58: www.neptunus58.nl. De kosten zijn € 10,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 7,50 en dienen voldaan te worden bij de inlevering van het inschrijfformulier. Inschrijven kan vanaf maandag 2 oktober tijdens de openingsuren van het zwembad. Voorkom lang wachten op de eerste dag van de zwemvierdaagse en schrijf je vooraf in!

Ronald McDonald Kinderfonds

Tijdens de zwemvierdaagse wordt er weer een sponsoractie gehouden voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds bouwt huizen op loopafstand van een ziekenhuis waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Zo’n Ronald McDonald huis wordt op die manier een ‘thuis ver van huis’, waardoor het gezinsleven zo normaal mogelijk door kan gaan. Vraag kennissen, buren en/of familieleden om te sponsoren, vul de sponsorkaart in en lever deze samen met het sponsorgeld tijdens de Zwemvierdaagse in. Als dank ontvang je een leuke attentie
Tip de redactie!