Gelijkspel dames HV Zephyr tegen Achilles’95

Zondag 21 januari reisde de dames van handbalvereniging Zephyr af naar Veldhoven. De wedstrijd tegen Achilles’95 stond op het programma. Vorige keer hadden de dames met 10-13 van Achilles’95 verloren en waren erop gebrand om er deze keer meer uit te halen. De dames van Achilles’95 overrompelde Zephyr door 2 maal te scoren, waarna Zephyr, via Loes Ketelaars en Sabrina Timmermans met mooie afstandsschoten, aan wist te sluiten.  Dat was echter van korte duur want  Achilles’95 kreeg 2 penalty’s waardoor ze weer op 2 doelpunten voorsprong kwamen, maar dat lieten de dames van Zephyr niet op zich zitten en met loopschot van Marielle van der Aa en onderhands schot van Sabrina Timmermans sloten ze weer aan en was de stand weer gelijk 4-4. Zo bleef de wedstrijd wel heel spannend. Femke van der Heijden speelde Sonja van Hamond mooi aan op de cirkel, maar deze werd zo gehinderd dat ze na de overtreding van 7-meter aan mocht leggen om de stand weer gelijk te trekken naar 5-5. Door mooie redding van Ester van Eggelen, van een poging uit de hoek  en penalty konden de Zephyr dames proberen op voorsprong komen. Dat lukte ze. Zelfs in ondertalsituatie wist Femke van der Heijden een mooi afstandsschot te produceren die  voor de stand 5-6 op scorebord zorgde. Het bleef tot de rust stuivertje wisselen en met doelpunten van Femke van der Heijden en Sabrina Timmermans werd de ruststand uiteindelijk op 9-8 vastgelegd.

Zephyr, Dames, Handbal

 

Coach Ad Martens was tevreden met wat de dames hadden laten zien maar wilde dat de dames meer uit de aanval zouden halen door meer te bewegen. In de verdediging moeten de dames compacter verdedigen en meer mee schuiven met de bal mee. De dames van Zephyr begonnen de tweede helft heel goed met een afstandsschot van Sabrina Timmermans en een schot op doel van Loes Ketelaars die via lat bij Alisha de Wit belandde, waarna deze mooie afrondde in de korte hoek. Marieke van Thiel kwam door mooie schijnbeweging vrij maar werd zo gehinderd dat ze een penalty meekreeg en deze werd fraai benut door Sonja van Hamond. De stand was nu 9-11. Zephyr dames kregen daarna door snelle acties van Achilles’95 te maken met verschillende tijdstraffen en penalty’s, ook al bleef de dekking hard werken en Esther van Eggelen goed keepen, konden de dames van Zephyr niet voorkomen dat Achilles’95 dichterbij kwam. Marieke van Thiel zorgde, met door in te starten uit de hoek en vrijgespeeld te worden door Ingrid Bijnen-Rovers, dat Zephyr  de stand 10-12 op scorebord kon noteren. Achilles’95 probeerde met  snel nemen van 9 meterworp, 2de fase en schot uit de hoek, en op deze manier slaagde ze er weer in om op voorsprong te komen. Sabrina Timmermans bracht de stand weer op 13-13. De Zephyr dames konden toch niet voorkomen dat Achilles’95 weer met een 2de fase scoorde en met nog 50 seconden op het bord werd laatste aanval ingezet waar Sabrina Timmermans een, fraai en zeer scherp, schot van afstand los liet en de eindstand op 14-14 bracht. Ad Martens was zeer tevreden met de inzet van de dames die tot het eind van de wedstrijd gestreden hebben en toch fijn dat er 1 punt mee naar Schijndel gaat.

Doelpunten: Sabrina Timmermans 6, Femke van der Heijden 2, Sonja van Hamond 2, Marielle van der Aa 1, Loes Ketelaars 1, Marieke van Thiel 1, Alisha de Wit 1

Tip de redactie!