Oranjecomité Schijndel, logo

Tijdens Koningsdag in Schijndel zullen er diverse evenementen plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle bij ons bekende Schijndelse Koningsdag evenementen. Mist u een evenement? Wij voegen het graag toe. Mail uw evenement naar info@schijndel-online.nl

Skêndel Zwingt 2019

De dag voor Koningsdag wordt traditiegetrouw Koningsnacht gevierd. In Schijndel wordt dit gedaan met Skêndel Zwingt.

Soppen tijdens Koningsnacht 2019

Bij café de Sok zullen volop Guilty Pleasures & Hitjes gedraaid gaan worden uit de 90’s en 00’s door Flabbergasted.

Fietstocht bij Grand café de Hopbel

Al vele jaren wordt Oranjetocht bij Grand Café de Hopbel georganiseerd. Zo kunt u ook dit jaar weer deelnemen aan deze fietstocht. De diverse afstanden zijn: 25, 50, 75 en 115 kilometer.

Hardloopwedstrijd in ’t Wijbosch

Voor zowel de jeugd als voor de volwassenen wordt ook dit jaar de Wijboschloop gehouden. De jeugd start om 10:00. De volwassenen starten om 11:00 en kunnen deelnemen aan de 5 en 10 kilometer. Inschrijven kan tot 15 minuten voor de wedstrijd.

Parade met versierde fietsen

De parade van versierde fietsen zal onder begeleiding van de Koninklijke harmonie Sint Cecilia door Schijndel gaan. De start van de parade is 12:30 op het Jet Geerkens plein bij ’t Spectrum.

Kindervlooienmarkt op het evenemententerrein aan de steeg.

Van 13.00 tot 17.00 zal op de steeg de Kindervrijmarkt gehouden worden. Het inrichten van de kramen kan vanaf 12.30. Tijdens de kindermarkt kunnen de kinderen springen op de aanwezige springkussens of meedoen met de oud Hollandse spelletjes. Binnen in de tent zal de

Tribute band

The Sixties Tribute band zal in de tent op de steeg optreden.

Weekmarkt met vlooienmarkt voor volwassenen.

De weekmarkt zal in afgeslankte vorm doorgaan op Koningsdag. De weekmarkt start om 10:00 en zal tot 16:00 duren. Vanaf 13:00 zal ook de vrijmarkt voor volwassenen beginnen. Deze vrijmarkt zal tot 17:00 duren. Wilt u een kraam huren? Dan mag u contact opnemen via HarrievanHerpen@hotmail.com.

Lokale horeca

Bij de lokale horeca zullen ook volop activiteiten zijn. Zo krijgt u een gratis tompouce bij een kopje koffie of thee. Ook zal er volop entertainment zijn bij de horeca in het gehele dorp.

Overzicht van entertainment bij de Schijndelse horeca.

’t Onderonsje 14:00 tot 17:00 Muziekduo A2

Wijnbar de Buren  van 14:00 tot 18:00 zal DJ Thomas op het terras draaien.

’t Tramhuys en Grand Café de Hopbel 14:00 tot 18:00 BBQ en live Muziek van Blue Air.

Triangelbar vanaf 18:00 zal Jack van Raamsdonk optreden.

’t Zuid 21:00 Gouwe Ouwe met Karel Verspaget
Koningsdag 2019

Tip de redactie!