GGD-onderzoek 0 tot en met 11-jarigen van start

Brengt u de gezondheid van kinderen in de regio mee in beeld?

Heeft u een kind in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar? Dan ontving u misschien een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid van uw kind. De GGD Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 33.000 ouders en verzorgers in het werkgebied. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt.

De vragen gaan over de gezondheid en ook over de leefomgeving en het welzijn van uw kind. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor kinderen om gezond en veilig te wonen, leven en spelen makkelijker te maken. Denk aan activiteiten die kinderen stimuleren meer te bewegen, zoals de aanleg van speeltuinen. Of misschien leven bij ouders veel vragen over opvoeden en kan de gemeente hierbij ondersteuning bieden, bijvoorbeeld via cursussen.

Úw wensen en behoeften in beeld

Karien van den Bergh, onderzoekster bij de GGD: “Ouders weten zelf het beste hoe het met hun kinderen gaat. Daarom krijgt een groot aantal ouders eind september een brief van de GGD in de bus. Hierin vragen we om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid en opvoeding van hun kind, maar ook over sociale contacten, lichaamsbeweging en (speel)voorzieningen. Ouders van peuters kijken anders tegen dingen aan dan ouders met kinderen van 10 of 11 jaar. Juist daarom vragen we zoveel ouders om mee te doen. Ik ben erg benieuwd naar wat mensen invullen.”

Doet u mee?

Ontving u een uitnodiging? Dan kunt u de vragenlijst veilig online invullen op www.GGDmonitor.nl. Wij verwerken uw antwoorden vertrouwelijk. Speciaal voor dit onderzoek maakten we een filmpje met meer informatie. Dit filmpje vindt u ook op de website. Karien: “Iedere ingevulde vragenlijst, draagt een steentje bij aan de gezonde groei en ontwikkeling van uw kind én de andere kinderen in ons werkgebied. Ik hoop dat we kunnen rekenen op de medewerking van veel ouders!”

Bekijk hier het filmpje van de GGD.

GGD
Tip de redactie!