Schijndel/DE WIT revancheert zich tegen Volkel

Logo_RKSV_Schijndel

Na de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen, wist Schijndel/DE WIT de thuiswedstrijd tegen Volkel winnend af te sluiten. Hierdoor blijft het jonge team op het Zuideinderpark ongeslagen en doet het prima mee voor de winst van de tweede periodetitel.

Met één minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd werd een passend eerbetoon gegeven aan Gerard van der Heijden, ere-bestuurslid van de club die in december jl. overleed.

Schijndel/DE WIT trad voor het eerst na de winterstop in competitieverband aan. Twee eerdere wedstrijden, vriendschappelijk tegen Venhorst en voor de beker tegen MVC’19, wist Schijndel/DE WIT in winst om te zetten. Maar vandaag ging het dus om ‘het echie’. Schijndel/DE WIT en Volkel begonnen beide voorzichtig aan de wedstrijd. Het duurde tot diep in de eerste helft dat er van enig gevaar voor een van de doelen sprake was. Een schot van Martijn van Grinsven in de 22e minuut kon vrij eenvoudig door de Volkel-goalie worden gekeerd. Anders was het twee minuten later. Twee spelers van Volkel doken na een vrije trap plotseling in vrijstaande positie op voor keeper Timo de Louwere, waarna spits Luuk van de Elzen vrij eenvoudig de 0-1 aantekende. Volkel kwam hierna steeds beter in haar spel en in de 33e minuut stond Timo de Louwere zijn mannetje door een schot tot corner te verwerken.  Schijndel/DE WIT kon hier tot dit moment nog weinig tegenover stellen. Pas in de 42e minuut wisten de voorwaartsen enig gevaar te stichten in het doelgebied van Volkel. De goed doorgaande Tijn Niemeijer werd door de keeper van Volkel omver gelopen en de toegekende penalty werd vervolgens snoeihard door Kaj de Visser tegen de touwen gewerkt: 1-1.

RKSV Schijndel

In de tweede helft zagen de toeschouwers een sterker Schijndel/DE WIT. Duidelijk beter voetballend dan tijdens het eerste bedrijf wist Schijndel/DE WIT de verdediging van Volkel bijna voortdurend onder druk te zetten. Na een afgeslagen aanval kon Jordy van Kasteren de bal oppikken en zijn voorzet belandde bij Stan Guns. Hij speelde zich prima vrij en kon met een bekeken schot de 2-1 aantekenen. Met deze voorsprong leek SCHIJNDEL/DE WIT enigszins bevrijd te spelen en gaf de voorsprong  tot het eindsignaal van de prima leidende scheidsechter Van Daal niet meer uit handen.

Schijndel/DE WIT is de tweede competitiehelft met deze thuisoverwinning prima begonnen. Na 13 wedstrijden zijn 22 punten bij elkaar gespeeld. De stand op de ranglijst is mooi, maar geeft een vertekend beeld door de vele afgelastingen in de afgelopen periode. Schijndel/DE WIT kan met vertrouwen zondag a.s. afreizen naar Oss voor de uitwedstrijd tegen Margriet.