Op dinsdag 2 oktober zal Filmclub Schijndel haar eerste film vertonen in de nieuwe podiumaccommodatie ’t Spectrum. Een bijzonder moment, waarbij ook een bijzondere film hoort! Au revoir là-haut is zo’n film, prachtig vormgegeven, een weergaloos visueel spektakel, die maar liefst vijf belangrijke Franse filmprijzen won.

De film speelt zich af aan het einde van de eerste wereldoorlog. Édouard en Albert bevinden zich in de loopgraven waar zij niet ongeschonden uitkomen. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken.Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend.

Au revoir là-haut is pure filmmagie. Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître. Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die Au revoir là-haut tot een wrang sprookje maken.

Filmclub Schijndel vertoont deze film op dinsdag 2 oktober om 20.30 uur in ‘t Spectrum. Deze film is voor iedereen toegankelijk,  voor leden van de filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film, over lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.

Nieuwe locatie

Na 25 jaar films vertoond te hebben in het City theater met ruim 280 films uit het filmhuis circuit is de verhuizing naar Podium ’t Spectrum nu definitief. Onder grote belangstelling startte de Filmclub in 1994 in het City theater waar de films nog op de analoge manier werden geprojecteerd en waar in de zaal nog de vaste bioscoopstoelen aanwezig waren.

De Filmclub zal op de nieuwe locatie de 10 Filmclub films vertonen op de eerste dinsdag van de maand. Ook zal ze in samenwerking met ’t Spectrum minimaal 10 andere films gaan vertonen. Het zijn kinderfilms en populaire films. Verder kan gedacht worden aan filmvertoningen overdag, maar ook een ontbijtbios.

Filmclub Schijndel
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!