logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Wij brengen hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

Omroep Meierij is op zoek naar vrijwilligers voor allerhande taken:

Radiopresentator (vacaturenummer 22593)

Voor het programma OM Actueel zijn zij op zoek naar een presentator/interviewer. De onderwerpen die zoal in deze uitzending aan de orde komen zijn divers, variërend van maatschappelijke onderwerpen, politieke kwestie tot carnaval, zolang ze zich maar binnen de grenzen van Meierijstad afspelen. Je wordt ook ingewerkt door mensen die dit programma al jarenlang maken en tijdens het programma is er ook een technicus aanwezig. Het is de bedoeling dat als je eenmaal de uitzending zelfstandig gaat maken, je ook zelf onderwerpen aandraagt en produceert. Daarnaast zijn er redacteuren die met je meedenken.

Politiek redacteur (vacaturenummer 22594)

Eén van de belangrijkste bestaansredenen van een publieke lokale omroep is het volgen van de plaatselijke politieke- en bestuurlijke ontwikkelingen. Omroep Meierij is op zoek naar iemand die daar bij wil helpen. Zij zoeken vooral iemand die als vrijwilliger online artikelen wil schrijven. Iemand die het naadje van de kous wil weten van de Meierijstadse politiek en die het leuk vindt zich daarin te verdiepen en daarover te schrijven voor een breed publiek. Dat betekent dat behalve interesse in de lokale politiek een vlotte schrijfstijl vereist is. En de nieuwe collega moet niet lijden aan autoriteitenvrees. Objectiviteit bestaat niet, maar zij zoeken wel iemand die met een grote mate van objectiviteit naar het politieke bedrijf kan kijken. Omdat zij van Omroep Meierij ook graag mensen aan het denken willen zetten kan de nieuwe collega ook analyses en commentaren gaan schrijven. Zij verwachten dat de nieuwe collega relevante gemeentelijke stukken en persberichten leest en daar zo nodig goed leesbare stukken over schrijft. Het volgen van de commissie- en raadsvergaderingen hoort ook tot het takenpakket. Ook het meewerken aan het TV-programma Wie Wat Waar kan op termijn deel van de werkzaamheden worden.

Cameramensen (vacaturenummer 22595)

Omroep Meierij werkt in een gemeente met zo’n 80.000 inwoners. Daar gebeurt altijd wat. Omroep Meierij wil graag de belangrijkste gebeurtenissen vastleggen voor het dagelijks TV-journaal RondOM. Daarvoor zoeken zij cameramensen die bij voorkeur ook nog eens snel zelf kunnen monteren.

Bureauredacteuren (vacature 22596)

Bureauredacteuren kun je nooit genoeg hebben. Omroep Meierij zoekt mensen die dagelijks of enkele dagen per week in de studio in Schijndel redactionele taken willen doen. Zoals daar zijn, het bijhouden van de agenda en de mail. Dit is voornamelijk administratief werk. Bij gebleken geschiktheid kunnen bureauredacteuren ook berichten voor de website en de app schrijven.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Graag maken wij u attent op onze website (www.welziindemeierij.nl) waar u meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.




Tip de redactie!