logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij zoekt voortdurend mensen die iets voor anderen willen betekenen. Dat kan van alles zijn. Eenzamen bezoeken, klusjes opknappen, mensen naar afspraken brengen, helpen bij taalontwikkeling enzovoort. Daarvoor is een hele vacaturebank ontwikkeld waar alle activiteiten in staan ( zie: www.welzijndemeierij.nl / vrijwilligerswerk / vacaturebank ). Deze keer lichten wij er een vacature speciaal uit.

Stichting Morrison in Schijndel is een aantal maanden geleden opgericht met het doel om een zinvolle dagbesteding te bieden aan mensen met een ondersteuningsbehoefte. Dat kan bijvoorbeeld zijn als gevolg van autisme, een (verstandelijke) beperking, maar ook als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het betreft hier een groep volwassenen voor wie geen juiste dag invulling te vinden is in Schijndel of directe omgeving. Stichting Morrison helpt hen in een ontspannen en gezellige sfeer producten te maken die geschikt zijn voor de verkoop.

Voor deze groep mensen is het Steunpunt op zoek naar een vrijwilliger met een creatieve achtergrond als kunstenaar of een vergelijkbaar beroep en daarnaast een vrijwilliger die muziek en dan vooral gitaarlessen kan verzorgen. Het is de bedoeling dat deze vrijwilligers in overleg een dagdeel per week de cliënten begeleiden en stimuleren bij het uitvoeren van hun werkzaamheden en bij de ontwikkeling van hun vaardigheden en creativiteit.

Voelt u hier iets voor? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk ( Tel. 073-5441400 of e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl). U kunt natuurlijk ook nog eens op onze vacaturebank kijken voor verdere informatie.
Tip de redactie!