Vijftien dames en één heer kwamen op zondag 17 maart in actie bij de laatste Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd van dit seizoen. SWNZ was dit keer ingedeeld in het 50-meterbad in Eindhoven. Er werd fantastisch gepresteerd: van de 47 starts resulteerden er maar liefst 35 in een persoonlijk record. Negen keer was men zelfs sneller dan het persoonlijke record uit het 25-meterbad, waarbij voordeel uit het keerpunt gehaald kan worden.

Voor de lange afstanden waren er voorrondes en finales. Vier dames zwommen de 200 vlinder en plaatsten zich daarbij voor de finales over 100 meter vlinderslag. Britt Bakers en Isa Schellekens werden tweede in hun leeftijdscategorie en Kes Keij werd derde. Alma Janssen eindigde als vijfde. Juul Schellekens werd tweede in de finale 100 school, die ze via series over 200 meter schoolslag bereikt had. Lisa Verheij eindigde als vijfde. Jesse Hoksbergen plaatste zich via de 400 wissel voor de finale 200 wissel en werd daarin tweede.

Een aantal zwemmers wist zich te plaatsen voor de Regionale Zomer Kampioenschappen: Anouk Hacken (50 vrij), Isa Schellekens (200 vlinder), Juul Schellekens (100 en 200 school) en Lisa Verheij (100 vrij).

Voor Nana Dekkers, Elissa Emmers en Fenne van Heesch was het de allereerste wedstrijd in het 50-meterbad, en dus waren er voor hen PR’s op de 50 vrij, 50 school en 100 vrij. Helmie van de Laar zwom al eerder in het 50-meterbad, maar ook zij wist zich op drie afstanden te verbeteren. Isa Schellekens verbeterde zich vier keer. Voor Britt, Jesse, Kes en Juul waren er drie nieuwe toptijden. Anouk en Lisa zwommen twee nieuwe toptijden en Tasnim Bezbiz, Claartje Rijken en Isa Verhagen verbeterden zich eenmaal. Alma Janssen en Sandra Schellekens waren meer dan tevreden met hun races en tijden, maar waren al eens sneller.

Komende zondag, 24 maart, zullen al deze zwemmers, samen met nog ruim veertig zwemmers van SWNZ, in actie komen tijdens de vierde en laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

 
Tip de redactie!