Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT blijft winnen

Logo_RKSV_Schijndel Na de kansloze nederlaag, afgelopen week voor de beker tegen eersteklasser S.V. TOP, uitslag 0-5, wist Schijndel/DE WIT in competitieverband de positieve lijn vast te houden. Op eigen terrein werd met 3-0 gewonnen van Excellent, waar het eerder dit seizoen van verloor.

De grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen was niet van invloed geweest op de bespeelbaarheid van het hoofdveld, dus kon Schijndel/DE WIT aantreden voor haar 18e competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander Excellent bleek eerder in Oploo een gevaarlijke tegenstander, die vanuit de counter voor het nodige gevaar zorgde. Aan Schijndel/DE WIT de schone taak om hier rekening mee te houden. Van beide kanten begon de wedstrijd voorzichtig en aftastend. Schijndel/DE WIT creëerde al snel een veldoverwicht en wist in de 5e  minuut een eerste corner af te dwingen. De voorzet werd door Tjeerd Pijnenburg over gekopt. Zoals gezegd is de counter het sterkste wapen van Excellent. In het eerste bedrijf kon Excellent hierdoor een paar keer gevaar stichtten voor het doel van Timo de Louwere. In de 11e en 16e minuut ging respectievelijk een schot voorlangs of kon de goed op dreef zijnde Timo de Louwere de bal onderscheppen na een misser van de Excellent-spits. In de 22e minuut kreeg Excellent hulp van Bart de Wit, die een schot bijna in het eigen doel werkte. Schijndel/DE WIT kon hier een aantal vrije trappen van o.a. Brent Blummel en Stans Guns tegen overzetten.  Het duurde tot de 32e minuut dat na een goed opgezette aanval via Tijn Niemeyer en Martijn van Grinsven, Jordy van Kasteren kon aanleggen voor een schot, dat helaas over het doel verdween. Zeven minuten later was het wel raak voor Schijndel/DE WIT. Opnieuw een aanval waar Jordy van Kasteren en Stan Guns bij betrokken waren, waarna Tijn Niemeyer de bal tegen de touwen kon werken: 1-0. Schijndel/DE WIT bleef daarna het doel van Excellent opzoeken. O.a. via een rush van Max Neppelenbroek, die zijn voorzet tot corner verwerkt zag, en een schot van Brent Blummel.

Met een ruststand van 1-0 kon Schijndel/DE WIT met tevredenheid het kleedlokaal opzoeken. Bij het begin van het tweede bedrijf nam Excellent aanvankelijk het initiatief. Timo de Louwere bewees een betrouwbare sluitpost te zijn. Door tijdig te anticiperen wist hij een paar keer een aanval van Excellent onschadelijk te maken. In de 61e minuut belandde een uittrap van de Excellent-goalie in de voeten van Tjeerd pijnenburg. De door hem onderschepte bal werd direct ingespeeld op Brent Blummel, die met deze kans wel raad wist en met een bekeken balletje de 2-0 kon aantekenen. Schijndel/DE WIT bleef ook daarna de weg naar voren zoeken. En opnieuw met een goed resultaat. In de 75e minuut kon de ingevallen Tommie van Schijndel via de rechterflank opstomen en een voorzet afleveren die vervolgens door een Excellent-verdediger in het eigen doel werd gewerkt: 3-0. Hiermee werd ook meteen de eindstand bepaald.

Schijndel/DE WIT blijft dus winnen en kon de wat bittere nasmaak na de kansloze nederlaag tegen S.V. Top weg spoelen. De komende twee wedstrijden c.q. zondagen speelt Schijndel/DE WIT tegen de koploper in de 3e klasse D, Olympa’18. Hopelijk kan zondag a.s. minimaal één puntje meegebracht worden uit Boxmeer, waarmee eveneens de 2e periodetitel veilig gesteld wordt.