Koninklijke Onderscheiding voor Wilko van der Heijden (Scouting Schijndel)

Scouting Schijndel logoDe heer W.L.C.E.J.A. (Wilko) van der Heijden (1960) uit Schijndel heeft op donderdag 22 november 2018 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij ontvangen. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die de heer Van der heijden al 40 jaren verricht voor Scouting Schijndel.

Overzicht verdiensten:

  • Decorandus is vanaf 1978 actief voor de Scouting Schijndel (250 leden).
  • Van 1978 tot 1988 was decorandus leider van de jeugdgroep in de leeftijdscategorie 10-14 jaar. Betrokkene bedacht de dagprogramma’s en voerde deze vervolgens uit. Te denken valt aan het aanleren van koken, pionieren en het opzetten van tenten. Daarnaast gaf hij sturing aan een stafteam.
  • Voorts was hij van 1988 tot 1998 leider van de jeugdgroep in de leeftijdscategorie 14-18 jaar. Voor deze groep heeft hij met een team van drie stafleden de jeugdleden begeleid en gevormd zodat zijzelf diverse activiteiten konden gaan ontplooien. Hierbij gaf hij advies, tips en droeg tevens de eindverantwoordelijkheid voor het wel en wee van de jeugdleden.
  • Vanaf 1990 is decorandus als groepsmateriaalbeheerder verantwoordelijk voor het totale pakket aan spel- en kampeermateriaal.
  • Vanaf 2010 is hij tevens beheerder/webmaster van de website van de scouting. Naast het dagelijkse onderhoud en de beantwoording van e-mails e.d. bedenkt hij nieuwe content om de scouting van de nodige exposure te voorzien, wat weer ten goede komt aan de ledenwerving.
  • Sedert 2005 is decorandus tevens oprichter en voorzitter van de groep Plusscous. Dit is een groep van oud kaderleden, die geen actieve rol meer spelen binnen de vereniging, maar wel betlokken willen blijven. Als groep ondersteunen zij de huidige leden van de scouting op allerlei manieren.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!