Dames Zephyr winnen uitwedstrijd bij GHV

De dames van Zephyr moesten zaterdag avond 16 maart afreizen naar Goirle voor de uitwedstrijd tegen GHV.  De thuiswedstrijd was enkele maanden geleden dik gewonnen door de dames van Zephyr.
De schijndelse dames kampten met wat zieke speelsters en de selectie was niet helemaal compleet maar toch gingen ze goed van start en opende de uitstekend spelende Anouk van Os de score en bracht de stand op 0-1. De hoek speelsters werden goed uitgedekt en daardoor kon GHV moeilijk het doel vinden. Patricia Vogels zat lekker in de wedstrijd en scoorde vanuit een mooie aangespeelde break out, zij bracht de stand na ongeveer 10 minuten spelen op 3-6. Melania Moraru had de midden positie goed onder controle en wist een paar keer mooi te scoren met verrassende afstandschoten. De dames van GHV stonden beter te handballen dan enkele maanden geleden en konden toch nog een aantal keer scoren bij de uitstekend keepende Alisha de Wit. Esther van Eggelen wist aan het einde van de eerste helft nog te scoren na een mooi uitgespeelde wissel, de Piranha wissel en bracht de ruststand op 7-14.
Na wat aanwijzingen van coach Ad Martens en een keepers wissel gingen de Schijndelse dames vol goede moed van start in de tweede helft. Loes Ketelaars zat de tweede helft lekker in de wedstrijd en kon vanaf de 9 meter een paar keer mooi de keeper passeren.  Het was een prettige en sportieve wedstrijd en de scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle. De Goirlese dames hadden in de tweede helft moeite om te scoren en de verdediging van Zephyr te passeren. Na ongeveer 15 minuten spelen in de tweede helft bracht Alisha de Wit de stand op 10-18. Sonja van Hamond stond goed haar mannetje op de cirkel en wist aan het einde van de wedstrijd nog een paar keer mooi te scoren en een penalty af te ronden met een boogballetje. Het was een leuke wedstrijd en Zephyr wist de twee punten mee naar Schijndel te nemen met een eindstand van 10-22.
De Schijndelse dames staan na 19 wedstrijden op plek 5, er staan nog 3 wedstrijden op het programma.
Volgende week is de laatste thuiswedstrijd in de Dioscuren te Schijndel tegen de koploper Lido uit Leende om 19:30 uur. Supporters zijn van harte welkom!