Rabobank Hart van de Meierij ontvangt dementievriendelijk-logo

Dementie Vriendelijk Meierijstad, Logo

Medewerkers van Rabobank Hart van de Meierij hebben gisteren uit handen van de heer Jan Sinot, bestuurslid van de stichting Alzheimer Nederland,  de vergeet-me-niet-sticker (hét dementievriendelijk-logo) ontvangen, samen bet het bijbehorende certificaat. Rabobank Hart van de Meierij ontving deze waardering van de Alzheimer-stichting omdat het medewerkers de training “Samen dementievriendelijk” liet volgen.

Belangrijk voor naaste familie, maar zeker ook voor bedrijven  zijn vragen als: “Hoe kun je iemand met dementie herkennen?” en “Hoe kun je mensen met dementie het beste benaderen?”  Daarom hebben de Adviseurs Dagelijkse Bankzaken van Rabobank Hart van De Meierij deze training gevolgd om zo ook haar klanten met dementie de best denkbare service te geven.

Veel mensen beseffen niet dat dementie gedrag en karakter kan veranderen. Zo kan een stemming zonder duidelijke aanwijzing omslaan en kan iemand verdrietig, angstig of achterdochtig worden. Het aantal mensen met dementie groeit en de Rabobank vindt het belangrijk om hen goed te kunnen helpen. Tijdens de training leerden de adviseurs hoe zij verantwoord kunnen omgaan met mensen met dementie. Door begrip te tonen kun je hen vertrouwen geven en helpen.

Vanaf deze week zal de vergeet-me-niet-sticker bij elk kantoor van Rabobank Hart van de Meierij duidelijk zichtbaar zijn.

Dementie

Dementie kent vele vormen. Alzheimer is de meest voorkomende vorm . Het doet de Alzheimer stichting  dan ook enorm goed om te zien dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen om deze, steeds groter wordende, doelgroep zo goed mogelijk te helpen.

Dementie, Alzheimer
Tip de redactie!