Logo Oorlogsgraven Stichting

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Meierijstad ontving Ruud Janssen op woensdag 17 juni een zilveren erespeld uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Rooij was hierbij aanwezig.

De heer Janssen heeft na 13 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Schijndel en later gemeente Meierijstad en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Meierijstad liggen 8 Nederlandse en 40 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Janssen is als consul opgevolgd door Hetty van den Tillaart.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.
Tip de redactie!