In Eindhoven worden, verdeeld over twee weekenden, de Brabantse Winter Kampioenschappen gezwommen. SWNZ is daarbij aanwezig met vijftien zwemmers, samen goed voor 48 persoonlijke starts en drie estafettes.

De elfjarige Tasnim Bezbiz zwemt haar eerste Brabantse titelstrijd, en was direct zeer succesvol. Zondag zwom ze allereerst naar de zilveren medaille op de zware 400 meter wisselslag. Enkele uren later verpulverde ze haar persoonlijke record op de 100 vrij met bijna drie tellen en dat betekende een startbewijs voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen van volgende maand in hetzelfde bad! Op de 400 vrij werd ze vierde met een verbetering van negen seconden en op de 50 vlinder werd ze zesde. Ook Isa Schellekens behaalde meerdere top tien noteringen. Op zowel de 400 wissel (PR van acht tellen) als op de 400 vrij (PR van veertien tellen) werd ze achtste. Op de 100 rug werd ze negende met een PR van een seconde en op de halve afstand eindigde ze als tiende. Op de 50 vlinder eindigde ze als zestiende. Jesse Hoksbergen werd elfde op de 200 vrij, twaalfde op de 100 vlinder en 100 wissel, veertiende op de 200 wissel en vijftiende op de 50 vrij. Op die laatste twee afstanden was hij sneller dan ooit. Mirelle de Kort kwam viermaal in actie: twaalfde op de 100 school met een verbetering van anderhalve seconde, negentiende op de 50 vlinder in een klein PR, twintigste op de 50 rug en 25e op de 100 vrij. Lisa Verheij werd zestiende op de 400 wissel in een PR van tien tellen en op de 100 vrij was ze 0.3 sneller dan ooit, wat een 34e plaats betekende. Guy Huijsmans verbeterde zijn oude toptijd op de 200 vrij met meer dan twee seconden en dat leverde een elfde plaats op. Maar liefst zes heren van SWNZ kwamen in actie op de 50 vrij. Naast Jesse zwommen Luuk Bult (zeventiende), Sem van Eijndhoven (zestiende), Roel van der Kleij (33e), Jelle Rutten (dertiende) en Rik op het Veld (twintigste)) deze sprintafstand. Selina Janssen tot slot was een seconde sneller dan ooit op de 50 vlinder in een 25-meterbad en daarmee eindigde ze als 39e.

Isa, Selina, Lisa en Mirelle zwommen op de 4 x 100 meter vrije slag een seconde sneller dan hun inschrijftijd en daarmee werden de vier dames achtste.

Foto: SWNZ
Foto: SWNZ
Foto: SWNZ
Tip de redactie!