Heren Zephyr winnen eerste wedstrijd van 2017

Na 2 weken rust door de kerstvakantie stond de eerste wedstrijd van 2017 op het programma. De competitie is nu halverwege en begint weer van voor af aan. Tegenstander VHC uit Valkenswaard kwam langs. Tijd voor revanche, want de eerste wedstrijd met 1 goal verschil verloren.

Zephyr was gebrand een overwinning te behalen en de wedstrijd begon goed. Met een mooie pass van Bram van de Ven werd Hannes van de Ven vrijgespeeld om de 1-0 op het bord te zetten. Zephyr bleef het initiatief houden en breidde de voorsprong uit naar 6-3. Toen begon het spel van de thuisploeg wat in te zakken en VHC kwam terug tot 7-7. Hierna bleven de teams heel gelijkwaardig aan elkaar, maar wist Zephyr steeds nipt een voorsprong te houden. Vlak voor tijd maakten ze nog de 12-11 en gingen zo toch met voorsprong rusten.

In de rust werd er door coach Ad Marten op gehamerd dat er sneller spel gespeeld moest worden, aangezien de tegenstander oudere mannen waren die een mindere conditie hadden en het spel probeerden te vertragen. Zephyr begon weer goed en nam snel een 16 – 13 voorsprong via een penalty van Bram van de Ven. Zo namen de Schijndelnaren de controle weer terug. De voorsprong werd door goals van Geert van den Oetelaar en Anton van de Laar uitgebreid naar 21-17. De laatste 10 minuten werden gekenmerkt door vele tijdstraffen die vielen, want de wedstrijd werd steeds harder en onvriendelijker. Zephyr liet zich niet van de wijs brengen en trok de overwinning over de streep. De wedstrijd eindigde op 23-19. De punten zijn weer binnen.

Doelpunten: Bram van de Ven (8), Hannes van de Ven (6), Anton van de Laar (5), Dennis van der Eerden (1), Geert van den Oetelaar (1), Pieter Smits (1), Tom Voets (1).