Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers

logo welzijn de meijerijHet Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Begeleider creatief atelier

In Schijndel is sinds december 2015 een creatief atelier. Onder begeleiding van vrijwilligsters wordt kleding gemaakt en gerepareerd. Vanuit het taalcafé en het Vluchtelingenwerk doet al een groepje dames mee, maar de activiteit staat open voor iedereen die kleding wil leren maken.
Voor de begeleiding zoeken we nog enkele vrijwilligers. Het is fijn als u vaardig bent in het maken van kleding, kunt patroontekenen en dit de deelnemers wilt leren. Een open blik op de wereld is fijn. Ontmoeting, sociaal contact en het oefenen van de Nederlandse taal tijdens het samen creatief bezig zijn is belangrijk. Er zijn naaimachines, lockmachines en materialen aanwezig.
Het creatief atelier is open op woensdag van 9.00 tot 11.00 uur (behalve op feestdagen en in schoolvakanties). (vacaturenummer 15459).

Begeleider taalcafé

Het taalcafé is bedoeld voor mensen die geen taalcoach (meer) hebben en het spreken, beluisteren en schrijven van de Nederlandse taal toch willen onderhouden. U als vrijwilliger helpt de deelnemers daarbij samen met andere vrijwilligers. Er wordt in 2 groepen les gegeven. U beschikt over een open blik op de wereld en bent zeer geduldig in het omgaan met mensen van diverse nationaliteiten. Het gaat om maatwerk; elke deelnemer heeft een eigen taalniveau. U heeft oog voor de taalbehoefte van deze mensen. Het taalcafé is iedere maandagmorgen van 9.00 tot 11.15 uur bij Welzijn De Meierij (behalve op feestdagen en in schoolvakanties). (vacaturenummer 12310).

Voorlezer VoorleesExpress

Houd jij van boeken, verhalen en voorlezen? Vind je het leuk om die passie over te brengen op kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar die hulp kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling? Je leest 20 weken lang één uur per week voor bij je eigen voorleesgezin thuis; wanneer is in overleg. Je betrekt de ouders hierbij en geeft hen handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen. Je bent minimaal 18 jaar en door je open houding ben je in staat gemakkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen. (vacaturenummer 17859)

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl)
Tip de redactie!