KVS’17 vormt toneel voor Dames Bekerfinale

Korfbal Vereniging Schijndel, KVS,Logo

Op donderdagavond 17 mei maken twee teams hun opwachting in Schijndel voor een spannende korfbalfinale: SPES 1 en Rosolo 1 gaan deze avond de strijd aan om de beker. Op donderdag 26 april zijn de halve finales gespeeld van de Bekercompetitie Dameskorfbal. SPES won thuis van Swift (17-14) en Rosolo bleek in de streekderby te sterk voor DDW (16-15). SPES en Rosolo staan op donderdagavond 17 mei tegenover elkaar in de Bekerfinale Dameskorfbal. Spes en Rosolo, die elkaar al door en door kennen vanuit de competitie (topklasse dames) zijn er beide op gebrand om de beker mee naar huis te nemen. Het beloofd een dus spannende avond te worden!

Spannende finale

Nadat de teams zich om 19:45 uur voorstellen zal de finale na het eerste fluitsignaal om 20:00 uur starten. Rosolo is een club met een rijke historie als het aankomt op het spelen van(beker)finalewedstrijden. Toch is het alweer jaren geleden dat Rosolo 1 mee mag spelen
om de prijzen. Rosolo vertelt: “We zijn daarom extra trots dat we in de bekerfinale staan en dus te gast zijn bij KSV’17. Het spelen van de bekerfinale is een bekroning op een mooi korfbalseizoen voor Rosolo 1. Een seizoen waarin het team samen gegroeid is tot
waar het nu staat. De afgelopen jaren is er gebouwd aan een nieuw team met instroom van talenten vanuit de club. Mooi om te zien dat alle inspanningen dit tot nu toe opleveren. De speelsters zijn niet onbekend met het spelen van belangrijke wedstrijden.
In de jeugd hebben ze er al vele gespeeld. Op dit niveau is het echter een ander verhaal. We verwachten vandaag een spannende wedstrijd tegen SPES. Een wedstrijd die alle kanten op kan gaan en waarschijnlijk tot het laatst toe spannend zal blijven.”
Dat de competitie spannend is, bleek wel in de laatste competitiewedstrijd. Daarin versloeg SPES koploper Swift. Ondanks de spanning in de competitie kan SPES zich ook langzaam opmaken voor de bekerfinale. Voor de dames van SPES is de bekerfinale
bekend terrein. Vorig jaar stond het team ook in de finale. Helaas leverde het hen niet het resultaat op waar ze op hoopten: in mei 2017 bleek DDW te sterk voor SPES, die de finale met 17-13 verloren. Dit jaar spelen de dames van SPES dus om een herkansing.
Zouden zij zich dit jaar wel de bekerwinnaar kunnen noemen? Het winnen van deze finale zou beide teams een flinke boost kunnen geven. Wedstrijden tussen Rosolo en SPES zijn altijd close. We kunnen dus rekenen op een zinderende finale!

Volop korfbal bij KVS’17

De organisatie van de bekerfinale is dit jaar in handen van KVS’17. De organisatie van de bekerfinale is de ideale manier om kennis te maken met deze ‘nieuwe’ vereniging, die ontstond uit een fusie tussen KV De Boemerang en DKV Alico. KVS’17 nodigt iedereen dan ook van harte uit om de finale tussen SPES en Rosolo bij te wonen. De bekerfinale is niet de enige wedstrijd die op donderdagavond gepland staat bij KVS’17. Het toeval wil namelijk dat de finale van de Bekercompetitie Dameskorfbal samenvalt met het bezoek van het U16 team uit Znojmo, Tsjechië. Op donderdagavond staat er daarom ook een internationale wedstrijd op het programma. Om 18:00 speelt de B1 van KVS’17 tegen het Tsjechische team. Ook staat er een wedstrijd op het programma op vrijdagavond 18 mei om 19.30 uur tegen DKB uit Best. Naast deze wedstrijden gaat het team uit Znojmo ook volop trainen onder leiding van trainers vanKVS’17. Voor de korfballers uit Znojmo is Schijndel inmiddels bekend terrein: de twee korfbalverenigingen hebben al meer dan 15 jaar een samenwerkingsverband. Het team komt op donderdagochtend aan en zal Schijndel op zondag weer verlaten.

Wedstrijd bijwonen?

Zin om een spannende finale tussen twee toppers uit het dameskorfbal bij te wonen? Of benieuwd hoe de Tsjechische spelers hun mannetje staan op korfbalgebied? Kom dan langs op donderdag 17 mei. De deuren van KVS’17 op het Zuideinderpark aan de Rooiseheide zijn vanaf 17:30 geopend.

KVS'17, Korfbal
Tip de redactie!