logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij is op zoek naar vrijwilligers met een EHBO-diploma. Of mensen die bereid zijn om bij het Rode Kruis een opleiding te volgen voor een geldig EHBO-certificaat. Het is de bedoeling dat deze vrijwilligers tijdens evenementen in de regio de aanwezige EHBO-posten zullen bemensen. Zij zullen deel uitmaken van een al bestaand team van vrijwilligers.

Waar gaat het om ?

Tijdens evenementen wil er nog wel eens het een en ander voorvallen. Mensen die gewond raken, flauwvallen of bevangen worden door de hitte. Of vreemd gedrag vertonen als gevolg van drank- of drugsgebruik. Er kunnen de meest onverwachte dingen gebeuren. Je doet daarom als lid van het EHBO-team ontzettend brede ervaring op . En je hebt geleerd goed met deze situaties om te gaan. Je weet wat je moet doen en kunt snel de juiste beslissingen nemen. Vanzelfsprekend hoort daar ook bij dat je in voorkomende gevallen goed kunt samenwerken met andere hulpdiensten.

Inzetbaarheid

Het werkgebied is o.a. Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en ‘s-Hertogenbosch met de daarbij behorende dorpen. Minimaal zes keer per jaar ben je daar inzetbaar en twee keer per jaar neem je deel aan het EHBO-vrijwilligersoverleg. Daarnaast wordt van je verwacht dat je tenminste 12 van de ongeveer 32 herhalingslessen volgt. Onkosten worden vergoed op basis van gemaakte kosten. En er is een aanvullende verzekering voor vrijwilligerswerk.

Gevraagde capaciteiten

Een EHBO-diploma is een vereiste om bij het team te kunnen komen. Heb je dat niet, dan kun je een opleiding voor het EHBO-certificaat volgen bij het Rode Kruis. Verder moet je minstens 16 jaar zijn. En natuurlijk moet je in stress-situaties het hoofd koel kunnen houden en anderen met de nodige rust kunnen benaderen en informeren. Je kunt ook redelijk goed inschatten wanneer je professionele diensten moet inschakelen.

Wilt u meer informatie over deze of andere vrijwilligersactiviteiten? Neemt u dan gerust contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij, tel.: 073-5441400 of via e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl. U kunt natuurlijk ook onze vacaturebank raadplegen via de site: www.welzijndemeierij.nl/vrijwilligerswerk

EHBO
Tip de redactie!