logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Vanuit die positie zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of iets willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Er zijn tientallen vacatures en activiteiten, dus voor elk wat wils. Hieronder besteden wij aandacht aan enkele actuele vacatures.

Manusje-van-alles voor de uilenwerkgroep in Schijndel

Wie is er niet weg van die mooie uilen met hun karakteristieke gedrag en opvallende roep ? Maar zij behoeven veel aandacht en verzorging in onze samenleving. Daarom is de uilenwerkgroep op zoek naar vrijwilligers die hun liefde en capaciteiten willen inzetten voor deze kwetsbare, maar tegelijk nuttige vogels. Daarbij kunt u denken aan het ophangen, schoonmaken en repareren van nestkasten. Ladders beklimmen moet dus geen probleem zijn, natuurlijk met inachtneming van de geldende voorschriften. Werktijden zijn in overleg met de coördinator van de werkgroep. De meeste activiteiten starten in maart met de controle van de buitenkasten. Daarna komen allerlei andere werkzaamheden, zoals de kerk- en steenuilen ( vacature 20572 )

Coördinator voor de Vogelwerkgroep NMC Schijndel

Het Natuur- en MilieuCentrum in Schijndel is een actieve groep vrijwilligers met hart voor de natuur. Zij hebben een eigen website en facebookpagina met veel informatie over de vogelstand in het gebied van Schijndel. Daarom zijn er ook regelmatig registraties van de vogelstand. Hiervoor is een goede coördinatie nodig. Bijvoorbeeld voor afspraken met de leden van de werkgroepen over de inventarisatierondes, regeling van bijeenkomsten, volgen van ontwikkelingen op vogelgebied. Ook verslag uitbrengen aan de groepsleden en doorgeven van de resultaten van de inventarisaties aan het secretariaat horen erbij.
Misschien iets voor u? ( vacature 20573)

U kunt ons bellen tijdens kantooruren (073 – 5441400) of mailen ( vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl). Kijkt u ook eens op onze website (www.welzijndemeierij.nl). Daar is meer informatie te vinden over deze en heel veel andere vrijwilligersactiviteiten.

Tip de redactie!