VVV Schijndel, Logo

Zaterdag 10 november 13.00 uur

De fietsroute ‘De Bevrijding van Schijndel’ is een unieke beleving van een lezing met een fietsroute over een van de roemruchte periodes van de geschiedenis van Schijndel: de bevrijding van Schijndel tijdens september en oktober 1944.

Zaterdag 10 november om 13.00 uur word je verwacht in de VVV, gevestigd in Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17 in Schijndel. Hier geeft Dirk Paagman een PowerPoint presentatie en een uiteenzetting over het programma van deze middag. Daarna vertrekt  de groep voor een fietstocht van ruim 2 ½ uur.

Aanmelden

Graag van te voren aanmelden bij VVV Schijndel, geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Dat kan telefonisch: (073)549 22 76 of per

mail: bkeetels@meierijstad.nl.  Bij minmaal 8  personen gaat de fietstocht door.

Fietstocht De Bevrijding van Schijndel

Dirk Paagman, docent geschiedenis en historicus, zal je als sergeant van de 5th Queen Own Cameron Highlanders meenemen op een intrigerende reis langs de plekken in en rond Schijndel waar de Amerikaanse 101e Airborne Division en de Britse 51e Highland Division een bloedige strijd voerde tegen de Duitsers.

Door de lezing en de fietstocht beleef je niet alleen een historisch avontuur, het geeft je tevens het totaalbeeld over de bevrijding van een frontdorp vanaf operatie Market Garden tot de bevrijding van midden- en oost-Brabant tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Boek De Bevrijders van Schijndel

Dirk Paagman heeft een boek geschreven over Schijndel in de Tweede Wereldoorlog. Om publicatie hiervan te realiseren zoekt hij manieren om dit te financieren, zoals het geven van o.a. fietstochten.  De opbrengst van deze fietstochten komt geheel ten goede aan de totstandkoming van het boek. In  2019 hoopt Dirk Paagman zijn boek uit te brengen.

Uiteraard kan Dirk ook op verzoek een fietstocht organiseren voor een groep. Wil je  een wandeltocht i.p.v. een fietstocht dan kan dat ook.

VVV Schijndel
Foto: VVV Schijndel
Tip de redactie!