Elde-College en Welzijn De Meierij organiseren op 26 september een informatieavond Maatschappelijke Stage voor vrijwilligersorganisaties

logo welzijn de meijerij

Vanaf september 2018 gaan leerlingen van 2VMBO, 3HAVO en 3VWO van het Elde-College in Schijndel weer druk op zoek naar een organisatie waar zij hun maatschappelijke stage kunnen doen.
De maatschappelijke stage is bedoeld om jongeren een bijdrage te laten leveren aan de samenleving. Dit doen ze door stage te lopen als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een sportvereniging, de kinderboerderij of voedselbank. Jongeren maken zo kennis met vrijwilligerswerk en vrijwilligersorganisaties. Voor leerlingen van het Elde-College betekent dit dat zij 25 uur vrijwilligerswerk uitvoeren als Maatschappelijke Stage (MAS). Voor de organisatie betekent dit dat zij op een extra vrijwilliger kunnen rekenen. Het verschil met andere vrijwilligers is dat de organisatie een contract met de jongere ondertekent, de urenlijst wordt afgetekend en een beoordeling wordt geschreven. Daarnaast werkt het begeleiden van jonge vrijwilligers in de tienerleeftijd soms nét een beetje anders dan de begeleiding van de volwassen vrijwilliger. Het puberbrein is nog volop in ontwikkeling en brengt soms lastige maar ook hilarische, bijzondere of mooie situaties met zich mee. Laat u zich niet afschrikken: een jongere binnen uw organisatie brengt juist net dát beetje extra sfeer en zorgt voor een enorm kleurrijke aanvulling aan uw vrijwilligersteam.

Ook In het jaar 2017-2018 hebben vele vrijwilligersorganisaties plek geboden aan Maatschappelijk Stagiaires van het Elde College. Leerlingen hebben enthousiast hun handen uit de mouwen gestoken op het gebied van o.a. kunst&cultuur, dier&milieu, festivals en evenementen, welzijn en sport die allen een maatschappelijk doel dienden. Dit is zowel organisaties als leerlingen algemeen genomen, erg goed bevallen.
Een jaarlijks terugkomende activiteit is de evaluatie. Deelnemende organisaties krijgen dan een enquëte toegestuurd waarin zij kunnen aangeven waaraan zij belang hechten en tegen welke vragen zij aanlopen. Als antwoord op deze enquête organiseren de Maatschappelijk Stagemakelaars van Welzijn De Meierij een informatieavond welke speciaal toegankelijk is voor zowel deelnemende als overwegende organisaties die in schooljaar 2018-2019 hun deuren voor deze leerlingen willen openstellen.

Thema’s deze avond zijn: Wie is de Maatschappelijk Stagiaire? Wat gaat er om in het hoofd van deze tieners en hoe ga je daarmee om binnen de samenwerking? Hoe gaat de beoordeling in zijn werk? Hoe maak je een vacature aan in het digitale systeem? En waar kunnen organisaties terecht wanneer zij ergens tegenaan lopen?

Op deze vragen zullen de stagemakelaars en docent van het Elde-College antwoord geven tijdens de informatieavond op woensdag 26 september bij Welzijn De Meierij, locatie ’t Spectrum. Bent u daar graag bij? Stuur dan (vóór 21 september a.s.) een mail naar info@welzijndemeierij.nl.

Elde College Schijndel
Tip de redactie!