Afscheidsbijeenkomst College van Burgemeester en Wethouders druk bezocht – Burgemeester Eugster Ereburger van Schijndel

Buitengewone raadsvergadering Schijndel 2016Gisterenavond heeft Schijndel op indrukwekkende wijze afscheid genomen van burgemeester Jetty Eugster en de wethouders Eus Witlox, Bart Claassen en Menno Roozendaal. De avond begon met een ontvangst van burgemeester door het Schijndelse Gilde. Het Schijndelse gilde overhandigde Jetty Eugster een schild als dank voor haar inzet. Binnen in ’t Spectrum werd de burgemeester ontvangen door de harmonie St. Cecilia met een aantal fraai uitgevoerde muziekstukken.

Daarna was er een bijzondere raadsvergadering, voorgezeten  door plaatsvervangend raadsvoorzitter M. v/d Aalsvoort. Tijdens deze bijeenkomst spraken o.a. gemeentesecretaris Frank van Geffen, (oud-)burgemeester Peter Maas en wethouder Eus Witlox lovende worden over burgemeester Eugster en werden haar diverse fraaie cadeau’s overhandigd waaronder een fraai portret. In zijn slotwoord gaf Mari v/d Aalsvoort aan dat de gemeenteraad heeft besloten om  het ereburgerschap toe te kennen aan de burgemeester vanwege haar enorme inzet voor Schijndel en de warme wijze waarop ze dit heeft gedaan.  Het slotwoord tijdens deze vergadering was voor de burgemeester zelf die haar dankwoord uitsprak naar de vele mensen met wie ze heeft mogen samenwerken in Schijndel.

Na de bijzondere raadsvergadering was het tijd voor het grote afscheidsfeest waarvoor alle inwoners van Schijndel waren uitgenodigd. Tijdens deze gezellige bijeenkomst, die werd opgeluisterd met muziek en een hapje en een drankje, kreeg wethouder Bart Claassen de erepenning van de gemeente Schijndel uitgereikt.

 

 
Tip de redactie!