Een weekend vol evenementen in Schijndel

Banner augustus 2019
Wie iets leuks wil gaan doen in Schijndel heeft komend weekend keus genoeg. Met een volle agenda bruist het in heel Schijndel. Het weekend kan eigenlijk al beginnen op donderdag avond met de eerste Pubquiz van het seizoen bij Tapperij de Beurs.

Op vrijdag kunnen er bijvoorbeeld proeflessen duiken en snorkelen genomen worden in Zwembad de Molen Hey. Heb je interesse in de zorg, neem dan tussen 15.00 uur en 19.00 uur eens een kijkje bij Zorgatelier Kwarte aan de hoofdstraat. Op deze vrijdag avond wordt er door politieke partij Hart een festival gehouden in dorpscentrum de Schakel. Deze dag start ook Pleinpop met de Biertuin. In deze Biergarten kun je genieten van muziek, barbecue en diverse speciaalbieren.

Zaterdag 31 augustus worden de mantelzorgers van Meierijstad in het zonnetje gezet tijdens het workshopfestival. Tijdens de weekmarkt is er in de Sint Servatiuskerk het inloopconcert waar geluisterd kan worden naar muziek van Axel Wenstedt. Vanaf 14:00 gaan de deuren van de 11e editie van Pleinpop open.

De zondag kun je starten met een mis in de Hopest van de Schaapskooi waarna de eerste hop geplukt zal worden tijdens de Hopoogstfeesten. Hier zal ook weer het startsein van het carnavalsseizoen gegeven worden met de bekendmaking van de leus voor Schorsbos 2020. De eerste hop die geplukt zal worden door Ronny van Kaathoven zal daarna naar de open dag van Sint Servattumus gebracht worden.

’s-Middags zullen er diverse bandjes optreden in Schijndel. Met bijvoorbeeld Blue Air in de Triangelbar, de Buren live met Les Gens en het Coolboxconcert van Screaming Billy in het Jansenpark. Ook liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen dit weekend want in zowel het spectrum en museum Jan Heestershuis zullen exposities te zien zijn.

Bekijk de Schijndelse evenementen allemaal in onze evenementenkalender. Mis je een evenement? Laat het ons dan weten, dan voegen wij die graag toe aan het overzicht.
Tip de redactie!