logo Gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad heeft zojuist via een bericht in de app “afvalwijzer”laten weten dat het ophalen van oud-papier zal worden hervat vanaf 7 april. De gemeente had het ophalen van oud-papier uit voorzorg stil gelegd, maar na goed overleg met de inzamelaar en de verenigingen en na advies te hebben ingewonnen bij de GGD over de juiste voorzorgsmaatregelen kan het ophalen van het papier weer opgestart worden.

Vanaf 7 april kan het papier weer volgens het schema voor uw eigen wijk worden aangeboden. Raadpleeg de app “afvalwijzer” of kijk op de website van de gemeente (www.meierijstad.nl) voor de juiste datum. Het verzoek is om het papier niet eerder aan straat te gaan zetten.

Omdat de meeste huishoudens het papier van de afgelopen weken thuis hebben bewaard is het prima als u bij de komende ophaalronde meer papier aanbiedt dan normaal. Het kan daarom ook voorkomen dat het ophalen langer duur, mede ook omdat er minder beladers zullen meerijden op wagens. Advies is dan ook, mocht het papier niet op de dag zelf zijn opgehaald, dit te laten staand tot het einde van de volgende dag.
Tip de redactie!