Logo Noordkade

Koningin Máxima brengt op maandag 10 september een bezoek aan CHV Noordkade ter ere van het 100 jarig bestaan van de Noordkade en de officiële opening van Theater De Blauwe Kei. Tijdens haar bezoek zal ze ook aandacht besteden aan het kunstonderwijs, de activiteiten van Phoenix Cultuur en CHV Academy en Circle of Talent. Op het moment dat Koningin Maxima arriveert op CHV Noordkade zal ze worden toegezongen door een groot CHV Academy kinderkoor met maar liefst 160 kinderen van de basisscholen De Heijcant uit Schijndel en ’t Ven in Veghel.

De koningin zal een rondleiding krijgen door de werkplaatsen van Phoenix Cultuur waaronder een oude smederij, theater- en podiumzalen, muziek- en dansstudio’s, cafés en foodwinkels, expositieruimtes en een kunst & designwinkel, waar cursisten en leerlingen aan het werk zijn en les krijgen op het gebied van beeldende kunst, dans, theater en muziek. Phoenix Cultuur is hét centrum voor kunstonderwijs in Meierijstad. De CHV Academy, Circle of Talent maakt onderdeel uit van Phoenix Cultuur en een coöperatie van onderwijs, bedrijfsleven, gemeente Meierijstad en kunstonderwijs. In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen van breedtekunst (primair en voortgezet onderwijs), via talentklassen in de vrije tijd, naar topkunst. Tijdens dit schooljaar krijgt elk basisschoolkind in Meierijstad uit groep 4, 5 en 6, dankzij deze coöperatie, in maar liefst 137 klassen verspreid over 34 scholen in heel Meierijstad wekelijks een kunstles van een CHV Academy docent.

Na de officiële muzikale opening van Theater De Blauwe Kei ontmoet Koningin Máxima vertegenwoordigers van de culturele coöperaties, familiebedrijven, gemeente, provincie en andere betrokkenen, die bijdragen aan de ontwikkeling van de Noordkade.

Zingen
Tip de redactie!