Zwemmers SWNZ behouden klassering in C-competitie

neptunes 58 schijndel

Veel persoonlijke records in Uden

Zondag 4 februari werd de derde van vier competitiewedstrijden gezwommen. Dit keer kwamen de zwemmers van SWNZ in actie in Uden tegen het organiserende Zeester-Meerval en ZV Wijchen. Er kwamen 9 jongens/heren en 43 meisjes/dames in actie.

Twee eerste plaatsen waren er voor Isa Schellekens op de 100 vlinder en 200 wissel. Mirelle de Kort werd op diezelfde afstanden tweede en derde. Britt Bakers werd eerste op de 100 rug en tweede op de 100 school. Guy Huijsmans was de beste op de 100 vrij en de nummer twee op de 200 rug. Net als Guy was ook Lisa de snelste op de 100 vrij. Op de 200 wissel eindigde ze als tweede. Jelle Rutten werd op zowel de 100 vrij als de 200 wissel tweede. Tasnim Bezbiz werd tweede op de 50 rug, Pauline van Dam behaalde diezelfde klassering op de 100 vrij en ook voor Juul Schellekens was er een tweede plaats, maar dan op de 100 school. Op de dubbele afstand was er een tweede plaats voor Hanneke van der Steen. Zes zwemmers eindigden als derde op hun afstand: Iris van der Aa (100 rug), Luuk Bult en Lisa Maas (100 school), Claartje Rijken (200 wissel) en Rianne Slabbers (100 vrij). Tot slot verbeterde Robin Hilgerdenaar haar toptijd van bijna zeven jaar geleden op de 200 rug en dat betekende eveneens een derde plaats.

Op de 4 x 200 vrij senioren werden Pauline, Rianne, Lisa en Isa tweede. Diezelfde klassering behaalden ook Britt, Nena van der Steen, Naomi Janssen en Iris op de 4 x 50 vrij voor junioren. Anouk Hacken, Isabella Juárez Galeana, Oliwia Krawczyk en Puck Bakker eindigden als vierde en Kes Keij, Zoë Hoogerdijk, Maud van Lankveld en Aukje Rutten werden zesde.

In totaal werden er 67 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering kwam op naam van Stephan Neuféglise, die zich met maar liefst veertig tellen verbeterde op de 200 wissel. Puck Bakker verbeterde zich op de 100 rug met acht tellen, Anouk Hacken met vijf en Kes Keij met tien. Oliwia Krawczyk was op de 100 school zes tellen sneller dan ooit en Raf Meemelink bijna achttien. Lotte van de Laak en Claartje Rijken wisten zich op de 200 wissel met acht tellen te verbeteren. Zoï van der Staak was op de 200 wissel ruim acht tellen sneller dan haar oude toptijd en tot slot verpulverde Marit Vermeulen haar PR op de 100 vrij met bijna vijf seconden.

SWNZ behield, ondanks enkele afmeldingen bij met name de heren, wat veel punten kostte, de veertiende plek in de C-competitie. Op zondag 18 maart wordt in Boxtel de vierde en laatste wedstrijd gezwommen.
Tip de redactie!