Zuco 103 hoofdact op 1 Ander Festival 2017

Zuco 103 hoofdact op 1 Ander Festival 2017

 Op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt in het Schijndelse Kloosterpark de  24e editie plaats van het 1 Ander Festival; hét jaarlijkse culturele ontmoetingsfeest van Meierijstad. Met trots kondigt de organisatie aan dat het festival op zondag wordt afgesloten door Zuco 103.

Zuco-103
Zuco-103

Zuco 103 wordt gevormd door de Braziliaanse Lilian Vieira, de Nederlander Stefan Kruger en de Duitser Stefan Schmid. Zij maakten vanaf de oprichting in 1999 furore met hun brazilectro, een aanstekelijke jazzy mix van samba en elektronische muziek. Het geluid van Zuco 103 wordt mede gekenmerkt door een combinatie van verschillende stijlen waaronder drum ’n bass, dub en afro.  Zuco 103 laat zich daarnaast ook inspireren door klanken van over de hele wereld: van Ethiopië tot Brazilië, en van Cuba tot West Afrika. Het trio speelde eerder op gerenommeerde festivals als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Rock Werchter.

Naast Zuco 103 is ook de komst van de Marokkaans/Nederlandse band Kasba bevestigd voor zondag 4 juni. Eerder werd al de komst van de Spaanse feestband La Selva Sur en reggaeband The Dubbeez aangekondigd. Alle informatie over het programma van het 1 Ander Festival is te vinden op www.1anderfestival.nl .
Tip de redactie!