Inschrijven voor de expositie kan nog tot 21 april

De jaarlijkse tentoonstelling met werk van Schijndelse amateur-kunstenaars is een prachtige traditie die hard op weg is naar een bijzonder jubileum. De tentoonstelling in De Vink is beleeft dit jaar zijn 39e editie en bezit daarmee tot in de wijde omtrek een unieke status.

Kunst leeft al heel lang in Schijndel en dat geldt nog steeds, ook al is Schijndel inmiddels opgegaan in Meierijstad. Niet alleen in de bekende beeldenroute zie je dat terug, maar natuurlijk ook in het museum Jan Heestershuis en bij de tentoonstellingen van de KEG in ’t Spectrum, kortom overal in het Schijndelse.  Niet in het minst vind je de belangstelling voor kunst op zolderkamers, in huiskamers en  schuurtjes.  De jaarlijkse tentoonstelling voor amateurkunstenaars in sociaal cultureel centrum De Vink heeft daar ontegenzeglijk een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Artistiek bevlogen Schijndelaren kregen in 1981 voor het eerst de kans hun werk te presenteren in sociaal cultureel centrum De Vink en zij maken daar sindsdien gretig gebruik van.

Dit jaar is, op 14 en 15 september, de 39e editie van dit succesvolle evenement voor lokale amateurkunstenaars, een evenement dat in de regio zijn weerga niet kent. De belangstelling in dit Rembrandtjaar zal opnieuw weer heel groot zijn, zo verwacht de organisatie

Elke Schijndelaar van zestien jaar of ouder kan meedoen, of het nu gaat om een gerijpt talent of om iemand die de eerste schreden zet op het pad van de kunst. De enige beperking is dat er werk wordt ingestuurd dat min of meer past binnen de traditionele onderdelen van de beeldende kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden en keramiek.

Wie mee wil doen, kan zich opgeven bij: G. Buenen, Rossinistraat 63; bij B. Eijkemans, Lijsterbeslaan 11; B. Hommerson, Deken Baekersstraat 57.

Inschrijven kan tot 21 april 2019.  Graag het volgende vermelden bij de aanmelding: naam, (mail)adres en telefoon nummer.

Deelname aan de expositie is gratis.
Tip de redactie!